Új hozzászólás Aktív témák

  • Paoloo

    tag

    Sziasztok!
    2 hete vettem egy Sony Bravia KD-55X8509C-t,ami egy Samsung 40D7000 -et váltott le a nappaliban(ami költözött a hálóba). Úgy gondoltam írok pár mondatot,hogyan vált be,mivel rendesek voltatok,és segítettetek a tv választásban.

    A méret csak először tűnt nagynak,most már nagyobbat is el tudnék viselni :)
    A kép tekintetében azt tudom mondani,hogy a Sony képe picit zajos közelről nézve,a Samsungé viszont tök zajmentes(Digi fhd digitális adás). Lehet hogy a nagyobb méret,és a 4K miatt van ez?
    Az analóg csatornáknál még szembetűnőbb a különbség,a Sony szinte nézhetetlenül vacak,a Samsungé viszont szinte hibátlan.....persze ki az a hülye aki ilyen tv-n analógot néz :) Én is csak egyszer kapcsoltam oda,de soha többet.
    Azt hozzátenném hogy a rendes nézési távolságból jó a Sony képe is(fhd digi adásnál).
    Oldalról nézve a Sony képe kicsit fakóbb...tudom,szemből kell nézni.
    A Sony belső játszója egész jól játszotta le a hálózaton lévő filmeket(főleg full hd mkv-t próbáltam). Szép képe volt,de a Dune HD duom csúnyán elveri,na azzal igazán jó a minőség,még dvd iso esetében is egész jó....persze ez várható volt. Aki azt mondja hogy külső lejátszóval nem jobb a képminőség,az nem tudja mit beszél.....persze az se mindegy mi van rákötve,és mivel.
    A színek először furcsák voltak picit a Sony esetében,de rá kellett jönnöm hogy ez áll közelebb a színhelyes megjelenítésben...gyönyörű színei vannak amúgy. Amikor moziban voltunk,rá kellett jönnöm hogy azok a színek jobban hasonlítanak a Sony színeihez.
    Az van hogy megszoktam a Samsung színeit(5 évig néztem),ami amúgy tetszetős,de nem áll közel a valósághoz.
    A párom egyből mondta amúgy hogy a Sonynak jobbak a színei.
    Egy negatívum azért lenne még,lassú a csatornaváltás a samuéhoz képest. És még valami ami szokatlan nekem,de elfogadtam már,hogy amikor kikapcsolom a tv-t akkor a kép eltűnik egyből,viszont hang még van 1-2 mp-ig.
    Összegezve azt mondom,hogy nem bántam meg hogy ezt vettem,gyönyörű életteli színei vannak,és megfelelő forrással etetve kiváló a képminősége. És akkor 4K-s anyagot nem is láttam még rajta.....
    Az ára is jó volt,mert akciósan -93 ezer,és -áfa,uh ennyiért megérte.
    Ha most választani kéne a kettő között,akkor habozás nélkül a Sonyt választanám.

    Amiket írtam azt nem általánosítható a két márkára,csupán a két típusra ami a tulajdonomban van.
    Műszeres vizsgálat nem volt,csupán a szememre hagyatkoztam.....még mielőtt vitát indítanék :)

Új hozzászólás Aktív témák