Aktív témák

  • chab7

    addikt

    válasz Lacopapi #13991 üzenetére

    Én is így csinálom ahogy írtad ;) annyiból több lépcsős hogy a wipe csak kezdéskor van, a másik 2 ciklus már csak merítés töltés.
    Az akkus cikkben le van írva miért érdemes ezt. Mert a cellafeszültségek nem biztos, hogy egyformák, és amiatt nem számol helyesen. Több ciklus után ez helyreáll és 100%-nál minden cella annyi lesz.

    (#13993) Neck: Igen, nem merül csontra mikor kikapcsol, erről sokat írtunk már itt. Érdemes elolvasni (na nem neked, hanem a kételkedőknek) plusz a már említett cikkben is benne van miért is nem meríthető le teljesen.
    (#13994) mm89: Romcsere után érdemes elvégezni a kalibrációt. Ugyanis rom csere után repült az addigi helyes számolás. (nightly cserebere esetén én azért nem szoktam minden alkalommal, de ahogy Neck írta kb havonta érdemes.)
    Estére kalibrálva is fogja a kaját kérni, ha használod keményen nap közben (sőt pár óra mérgesmadarazás és kikapcs), a 2+ nap az normál ill. nagyon szolíd használattal. Szinte hozzá sem nyúlva meg 5+
    Amint fentebb írtam a merítés-töltés ciklus a cellafesz egyenlítés miatt fontos.

    (#14011) Piotor: Csak van még nap mint nap aki beleszalad az intelem ellenére a full sbf-be 2.3-al? :U De jó, hogy sikerült megoldanod, reméljük az írásod alapján másoknak is sikerül akik mégis beleszaladnak ebbe. Bár inkább hagyják ki a full sbf feltevést 2.2 felett ;)

    [ Szerkesztve ]

    Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

Aktív témák