Aktív témák

  • szabof1

    őstag

    válasz TheSaurus62 #32861 üzenetére

    Mindenki figyelmébe:

    TheSaurus62 kollégával egyeztettünk és ma napközben nálam volt a telefonja, mostanra már CM7.2 fut rajta.

    Szeretnék 3 tanulságot megosztani veletek:
    1. Rom cserénél csak megbízható SD kártyát használjunk!
    2. Miután felmásoltuk a rom zipjét (vagy bármilyen update.zipet) a telefon SD kártyájára, nyissuk meg az SD-ről is a PC-ben a zipet!
    3. Készüljünk fel mindig a lehető legrosszabbra és legyünk tájékozottak, hogy mi a teendő, ha a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan vártuk. Azaz legyen mindig kéznél egy megbízható gyári 2.2-es SBF és egy telepített RSD Lite és készüljünk fel arra, hogy esetleg használni is kell ezeket.

    TheSaurus62 kolléga eredetileg csak a 2.1->2.2 frissítés után eléggé leromlott teljesítményt nyújtó Defyjét akarta egy MIUI telepítéssel feljavítani. Az első probléma az volt, hogy (valószínűleg megtelt) SD-je helyett egy másikat használt a rom frissítésnél, amely sajnos nem bizonyult megbízhatónak (több sérült állományt találtam rajta, köztük a 0 byte méretű MIUI.zipet is).
    A következő probléma az volt, hogy - miután a PC-n ellenőrizte a zip épségét - a kártyán nem (én sem szoktam, de az én SD-m erre nem ad okot).
    Végül, amikor nem sikerült a MIUI telepítés, nem ismerte a Froyóra visszatérés módját és egy Froyofirmware.sbf-et telepített (a domerator-féle downgrade leírásból), amelyet a BL5-ös Defy+ romot telepítőknek ajánlanak, hogy újra Froyo legyen a telefonon.

    Tehát bármilyen telepítési akciót tervezünk, előtte alaposan gondoljuk át és legyünk birtokában az esetleg szükséges összes (helyes) állománynak és a telepítési leírásnak. Valamint, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy vártuk és nem tudjuk, mi a helyes lépés, akkor ne improvizáljunk, hanem vegyük ki az akksit és kérdezzünk, amig nem késő.

    A konkrét esetben (bár az RSD Lite felismerte a telefont azonnal, ahogy rákötöttem a PC-re és telepítettem a különböző gyógyító romokat és látszólag települtek is az RSD Lite szerint, de a telefonon csak a fehér led világított). Kénytelen voltam egy olyan BL5-ös Defy+ romot telepíteni, amelyre simán felmegy bármely CM7 vagy MIUI rom Froyo NANDROID nélkül, de ha kell, akkor Froyo is varázsolható rá. A legjobb ebben a romban, hogy rootolni sem kellett és nem kellett 2ndInit sem, mert alapból települnek a főzött romok a gyári recoveryben! :Y Jobb (sokkal egyszerűbb), mint az eddig ismert downgrade módszer. - Köszönöm a tippet balika01 kollégának. :R

Aktív témák