Aktív témák

  • dutkair

    csendes tag

    válasz mm89 #44285 üzenetére

    Szia!

    Lehet, hogy megvan a megoldás, bár még tesztelem, nem biztos, hogy ez a jó megoldás, de megírom, több szem többet lát alapon....

    Ugyebár ha töltünk egy bármilyen akksit, akkor az mindenképpen melegszik, minél többet töltjük, annál jobban tapasztalhatjuk. Ha pl. 20%-ró töltjük tele akkor nagyon meleg lesz a végére, akkor is ha közben nem nyúltunk a telóhoz. Ha viszont feltöltődött, akkor utána már csak fenntartja a 100%-os töltést és nem melegszik annyira, még akkor sem, ha közben használjuk.

    Tehát ma reggel kipróbáltam, hogy az éjszaka teljesen feltöltött akkuval csináltam egy kb. 30 perces tesztet és csak 38°C - ig melegedett szemben a korábbi 46°C - al, pedig azt kb. 15 perc után elérte, és most direkt bekapcsoltam a Bluetooth-t is és a mobilinternetet is, hogy direkt még inkább terheljem.

    Lehet, hogy nem ez lesz megoldás hosszú távon de szerintem az elmélet nem rossz (a hosszú töltéstő eleve melegszik a telefon)

    Ha van kedved próbált ki Te is, bár ne ezzel töltsd el a jó kis Balatoni nyaralást, és főleg óvatosan a vezetéssel!

    Szóval ha tudod, hogy GPS-ezni fogsz akkor előre tölts fel a telót, és az indulásig hagyd is rajta a töltőn, úgy, hogy legyen ideje visszahűlni, és ne is merüljön, aztán be a kocsiba és egyből töltés! Bár ha jó az elméletem, akkor lehet az se baj ha mondjuk 95% ról indulunk, csak ne 60-70 ről, mert akkor van ideje felmelegedi!

    Még egy gondolat: Nekem van fent egy akksi hő figyelő program, ami az értesítési sávban mindig mutatja a hőfokot, de addig nem változott semmit a kijelzése amíg le nem húztam a töltőről, mert csak akkor frissítette magát, utána újra rá a töltőre...

    Sok sikert! Üdv!

Aktív témák