Új hozzászólás Aktív témák

  • lancellott

    tag

    Sziasztok! Puszta tapasztalat megosztásból írok. Próbálkoztam erre régebben SLI memória kérdéssel, de nem igazán kaptam használható választ. Leírom röviden miről van szó.
    Asus striker II NSE lapom van. A BIOS-ában van egy SLI-Ready memory kapcsoló ami inaktív volt ugyanis egy darab 1GB-os kingmax Memcsi volt ideiglenesen a gépben. logikus hogy nem kapcsol be az SLI. Aztán szereztem egy pár 1800MHZ-es ramot, ami sajnos nem tetszett valszeg a lapnak, mert azóta másnál szépen muzsikál. Viszont ez a funkció nem kapcsolt be akkor sem ha két egyforma RAM volt a gépben, tehát rendeltem egy pár SLI -ready memóriát, hogy kipróbálhassama dolgot.
    2db 1GB-os cruical Ballistic-ot tettem a gépbe és a kapcsoló aktív lett. Hurrá...
    Aztán akárhogy állítottam akármit, nem hozta az általam várt plusszt. HA aktíválom disabledből enabledre az sli-ready memori kapcsolót, A proci fsb-je és a memóriájé is 1333-ra áll be alapban... (2000MHZ-e sa memória). Ja persze inaktív lessz a manuális beállítás. tehát felülírja a tuningolhatóságot...
    No persze ez nem lenne baj, ha suhogna rendesen, de Everest szerint 8000-8500 közötti memória olvasásokat méricskélt akármi állítgattam az SLI-s részben. Ez azért is szomórít el, mert egymaga az 1GB-os 1333MHZ-es Kingmax is hozta ezt az eredményt. Akkor meg felesleges volt venni SLI-s memóriákat ugye (nyilván az 1GB-os modul kevés volt, tehát kellett a 2GB-t, de nem ez a lényeg) Manuál tuningnál viszont stabil rendszernél elértem a 9500 MHZ-es olvasási adatot. De olyankor az SLI-ready kapcsolo disableden pihent... Működő Oprendszerből külső programmal próbáltam FSB-t emelni miután aktiváltam az SLI kapcsolót, de szinte azonnal fagyott a masina... a memória időzítéseket, illetve a kívánt energiát megfelelően állítottam be. Ha esetleg én voltam a balfék, és van valaki akinek más tapasztalata van ez ügyben az írjon egy privit legyen szives.

    Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!

Új hozzászólás Aktív témák