Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz MsndyZsi #38035 üzenetére

    A processzor órajele nem függ a RAM-okétól. Az alaplap gyárói oldalán a legtöbb esetben van ún. CPU Support List (támogatott processzorok listája), és Memory QVL - Qualified Vendors List. Ott felsorolnak részletesen minden memóriát, amivel tesztelték az alaplapot. A teszteltektől eltérő RAM-okkal is mehet természetesen problémamentesen.

    (#38036) Matisz77: Ha egyik memóriával sem indult alapon, és a modulok cserélgetésére azonosan reagált, akkor vagy mindkét modul hibátlan, vagy mindkettőnek ugyanolyan hibája van (ide lehet venni a kompatibilitási hibát is, hisz az egyenértékűen mindkét modulnál jelentkezik).

    A te esetedben a RAM kezelést még az MCH végzi, nem a CPU, így elvileg nem függ a CPU fesztől a RAM kezelés. A gyakorlatban, ha épp a határon van valami, akkor lehet, hogy a kommunikációs csatorna (CPU-MCH) feszültsége épp annyit csökken, hogy előjöjjön egy adott instabilitás. De annyi különböző fesszel próbáltad már, hogy ez elég valószínűtlen.

    A memteszt jó ötlet.

    HGyu

    [ Szerkesztve ]

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák