Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz ftamas0201 #55024 üzenetére

    Szuper, sikerült hozzáigazítani a valósághoz, mert mint itt is kibeszéltük a 5kWh-os lépcső a tipikus.

    Most már csak azt kellene átlátni, hogy a kapacitás a terhelhetőséget is befolyásolja és mivel az akkukat hosszabb távon nem szabad 0.7C felett terhelni a 5kWh-os akku csak olyan 3.5kWh egyidejű terhelhetőséget biztosít ami vagy elég egy háztartásban vagy nem (nálunk pl. a villanytűzhely/sütő mosó/szárítógép stb. miatt tuti nem vagy lehet vele sakkozni mi megy egyszerre).
    Azaz a 5kWh-t jobb lenne inkább elfejteni, a 10kWh sem kerül 1M-nál többe (legalábbis netes rendeléssel keletről, de igaz lehet nagy volumenű beszerzésnél is).

    Tapsi
    EU-ból jön, cél a fogyasztási csúcs csökkentése. Teljesen racionális cél. Hétköznap nálunk is este van a csúcsfogyasztás.

    asdf_
    Aki még mindig nem tett magától gyapotot a födémre a jelenlegi szituban is az kb. menthetetlen mert nagyságrendileg 1.5 év alatt megtérül és 1 nap alatt 0 tapasztalattal bárki letudja rakni.

    A homlokzati szigeteléssel meg az a gond, hogy eléggé munkaigényes (nálunk pl. több mint 1 hónapig csinálták anno, persze 3 állvány is kellett, de egyszerűbb esetben is kb. 2 hét) és nem mellékesen ilyenkor érdemes megcsinálni az ablakcserét előtte (mert utólag elég macera és különben nem lehet összefüggően megcsinálni a szigetelést, hőhidas lesz stb.) azaz itt gyorsan nem lehet eredményt elérni mert nincs aki csinálja. Egyébként a környékünkön rengetegen szigeteltek (volt ahol felújítás is volt), nem kevés szakira várakozás után.

Új hozzászólás Aktív témák