Új hozzászólás Aktív témák

  • Kicsimix

    őstag

    Leet-eseknek mondom... Én előre rákérdeztem a Fome-nál..
    A válasz email alapján ezt írták..

    "
    Tájékoztatom, hogy irodahálózatunk kizárólag térítésmentes tanácsadói feladatokat lát el a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete és a Gazdasági Versenyhivatal együttműködésének eredményeként, hatósági feladatokat nem látunk el, hatósági hatáskörünk nincs.
    Internetes vásárlás esetében a legfontosabb azt tudni, hogy megrendelésünk abban az esetben tekinthető sikeresnek, ha a kereskedő haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül azt visszaigazolja részünkre. Ez a gyakorlatban egy válasz e-maillel történik, amely a megrendelés feltételeit (termék neve, ár, szállítási feltételek stb.) erősíti meg. A megerősítés elmaradása esetén a fogyasztót nem köti megrendelése, és nem köteles a leszállított termék átvételére sem.
    Leveléből arra következtetünk, hogy Ön nemcsak egy automatikus válaszlevelet kapott, hanem a fenti visszaigazoló e-mailt. Ennek a momentumnak a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés érvényes létrejötte kapcsán van jelentősége. Önmagában az automatikus visszaigazolás nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szerződés ténylegesen létrejött.
    Ha ugyanis a szerződés érvényesen létrejött, akkor a szerződésben meghatározott áron kell értékesíteni a fogyasztó részére az adott terméket. Az érvényes szerződés a felek teljesítési kötelezettségét vonja maga után, azaz az eladó igényt tarthat a vételár megfizetésére, a vevő pedig a megrendelt dolog átadására. Természetesen egyeztetésre ezen túlmenően, pld. a kiszállítás miatt is sor kerülhet Önök között.
    Ha viszont nem jött létre érvényes szerződés, akkor nem követelhetjük a meghatározott áron történő teljesítést sem. Ebben az esetben az eladó megteheti, hogy visszalép az ajánlatától, és visszautalja a vételárat a fogyasztónak."

    : ) Bizony, hogy elbaszták... Jó észben tartani..

    Szerk;
    Más internetes vásárlásokra is érvényes... Nincs ár módosítgatás csak ha más jellegű levél érkezik amiben eleve más a tárgy..

    [ Szerkesztve ]

    ...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

Új hozzászólás Aktív témák