Új hozzászólás Aktív témák

  • zolnagy

    őstag

    Keresem a Fitbit Versa2 és Polar V800 órám utódját.
    Az elvárásaim: jó optikai pulzusmérés, beépített GPS, a telefonomra érkező hívásokat folyamatos rezgéssel jelezze, amíg fel nem veszem, NFC fizetés.

    Nos vettem egy Garmin Venu SQ órát használtan.
    Ami pozitívum vele: jó optikai pulzusmérés, jó GPS, kompakt méret a mindennapi használatra. Ami negatív: csak egyszer rezeg bejövő hívásnál, az is elég gyenge, az érintőképernyő érzékenysége csapnivaló. A fizetés a bal oldali gyorsmenüre van nálam állítva. Többször nem érzékeli, amikor elhúznám, illetve a kód beütésénél is nagyon esetleges, így nem is használom, pedig a Garmin pay már az otp kártyámat is elfogadja, de így számomra használhatatlan.
    Ezzel szemben a Fitbit Versa 2
    Pozitív: jó anyagminőség, kiváló érzékenységű érintőképernyő, NFC fizetés egyszerű vele, bár itt csak a revolut kártyámat tudom használni, de tudom használni, a hívást erős és folyamatos rezgéssel jelzi
    Negatív: nincs beépített GPS, a pulzusmérés nála egy vicc: elvittem egy 35 km-es bringatúrára mindhárom órát, a Polart a H7-es mellkaspánttal, ez volt a referencia. A Garmin kis késéssel, de optikai létére nagyon jól lekövette a pulzusváltozásokat, míg a Fitbit nagyon lassan és sokszor 20-30 ütésszám eltérés volt közte és a Polar/Garmin között. Ekkor a bal kezemen volt a Garmin, jobbon a Fitbit. Majd ma kipróbáltam fordítva (jobbon Garmin, balon Fitbit), ugyanaz, a Fitbit mérése egy vicc.

    Szóval keresem azt az órát, ami a Garmin sport funkcióját és a Fitbit jó érintőképernyőjét és a folyamatos és erős rezgést egyesíti. Jó lenne, ha a kompakt méret megmaradna, ami mindkettő sajátja.
    Amit eddig néztem a Garmin Venu SQ2 és a Fitbit Versa4 vagy Sense2
    Nem tudom, hogy a Fitbit pulzusmérése ezeknél az újabbaknál jobb-e, mert akkor azt preferálnám. Vagy az SQ2 érintés érzékenysége jobb lett-e és tudja-e a folyamatos rezgést (zajos környezetben sokszor hasznos nekem)
    Ha valakinek van tapasztalata ezekkel az órákkal, azt szívesen veszem, illetve, ha ezen kívül van más óra ami tudja a fentieket.
    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák