Új hozzászólás Aktív témák

  • lovi27

    addikt

    válasz dmc #1198 üzenetére

    Próbára tökélestes a pendrive. Csak fel akartam hívni a figyelmed, hogy előbb vagy utóbb, de inkább előbb meg fogja adni magát a pendrive.

    Egy felhasználó létrehozáshoz csak egy név és a hozzátartozó jelszó kell. Meg lehet még adni e-mail címet, telefonszámot, címet, stb., de első körben ezek nem kellenek. Én sose adom meg. A felhasználó valamelyik rendszerhéjban dolgozik - fogadd el, amit a rendszer felkínál. Valamint minden felhasználó tartozik valamilyen csoporthoz, ezért a rendszer alapesetben a users (felhasználók) csoportot kínálja fel. Ez később ha szükséges, módosítható. Ennyi. Itt nincs többre szükség. Van felhasználód.

    Amit én kérdeztem, az nem ez.
    Amikor létrehozol a lemezen egy fájlrendszert (EXT4), utána meg kell adni a rajta lévő megosztani kívánt mappát, mappákat. Ezt a Shared Folders (Megosztott Mappák) fülön lehet megtenni, és ott a Privileges (Jogosultságok) ablakban kell beállítani, hogy az egyes mappákkal a különböző felhasználók mit csinálhatnak: mindent (írhatja/olvashatja), csak olvashatja, vagy nem férhet hozzá. Ezt kérdeztem, hogy beállítottad-e?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák