Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Mi lehetne arra a megoldás, hogy mikor Windows 10 kliensen törlök nagy file-okat (több 10 giga), ami a Linux + Samba 4.x (minden viszonylag friss verzió, Linux és Windows oldalon is, de igazéból évek óta ilyen, nem verzióspecifikus probléma) szerver oldalon sokáig tart (Btrfs-el néha nagyjából addig tart törölni egy file-t metadata szinten, mint ameddig szekvenciális írással tart felírni annyi adatot, szóval akár percek kérdése is lehet mondjuk ~100Gb), akkor a művelet végéig "megfagy" a Windows filekezelő?

    Ha szerver oldalon kezdek el nagy file-okat törölni (pl. ssh-ból rm parancs), akkor Windows kliens oldalon normális sebességgel lehet tallózni a mappákat és olvasni a file-okat, szóval nem a filerendszer és/vagy I/O-scheduler (bfq-mq) ragad bele teljesen a törlési műveletbe, hanem maga a Windows filekezelő (mereven vár, míg véget ér a törlés, addig semmi mást nem enged).

    Windows kliens vagy Linux szerver oldalon kéne babrálgatni valamit?

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák