Új hozzászólás Aktív témák

  • Dzsano

    tag

    Sziasztok!

    Úgy néz ki, hogy veszek egy Philips 42pfl5405H TV-t. Igen kedvező ára lett, az "E" boltban is 139.900 Ft. Ennyi pénz gyűlt össze, a méret a lényeg :) és sokan dicsérik.

    A gond az, hogy nem igazán értünk a kábelezéshez, ezért leírnám, mik vannak, és adjatok tanácsot, mit, mivel kössünk össze.

    Segítségeteket előre is köszönöm!

    Tehát:

    1 db 5405H TV
    1 db Philips FR984 házimozi rendszer (kb 8 éves és nincs rajta HDMI) de csúcs a hangja, és tökéletes.
    1 db Panasonic DVD lejátszó,
    1 db Philips 6 fejes videómagnó.

    Analóg kábelTV Rubicom előfizetés.

    A készülékek eddig is össze voltak (vannak) kötve, (egy 69 cm-es, 19 éves Nordmende TV-vel, ami az utolsókat rúgja) úgy, hogy tudunk felvenni a videóval, míg a DVD-ről vagy a TV-ből mást tudunk nézni, tehát a videómagnónak van saját tunere, TV bemenete, a kábelről, megosztva. eddig OK.

    A gond a hang, hogy miképp tudjuk a TV hangját kivinni a házimozira, úgy, hogy minden műsornak (analóg TV jelnek) is legye hangja, mert valaki azt mondta, hogy az SP/DIF (koax) csak a digitális jelet továbbítja.
    Szerintem átviszi minden adás hangját, de nem vagyok szakértő, csak "fogyasztó", jobbnak tartom megkérdezni, mint utána nyavalyogni.

    A házimozi erősítőn van 2 db COAX IN, szerintem az tökéletes lenne, ha a DVD hang menne az egyikbe, a TV hang pedig a másikba a 5405-ön is van egy db KOAX kimenet.
    A videómagno meg a VCR-IN-be.

    És kész is van.

    Jó lesz így?

    Mire figyeljek?

    Mit gondoltok, egy távirányító kezeli majd a 3 Philips készüléket? Jó lenne...

    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák