Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    No, hétfőn hazahoztam egy 42PFL4606H-t. (Már előző nap kifizettem, mert így megkaptam a kifogyott 5405-ös akciós árán.) Ez az 5405 utódja, mindazt tudja, amit az és még többet is (elvileg).

    Szép meg jó, tökre tetszene, de van vele egy, illetve végülis két kurv@nagy gondom. Hiába veszem 0-ra az élességet és kapcsolom ki a "Javított Élesség"-et, így is aktív marad egy BRUTÁLIS élkiemelés, ami SD tartalomnál még elmegy, na de HD-nál, sőt 1080p-nél sem kapcsol ki. :W Ez így bizony használhatatlan. :o

    Tudom, van PC mód, de akkor egyrészt kiesik a fícsörök nagy része, másrészt megemelkedik * a háttérvilágítás szintje (50-es kontrasztnál **), így az esti filmezésnek is lőttek... :(

    * Pontosabban, a Din. háttérvilágítás mélyebbre szabályoz Normál és méginkább Legjobb telj. módban. (Ez is milyen már, hogy nem lehet beállítani manuálisan a legmélyebb háttérvil. szintet... Mindegy, ez még így egész használható lenne, ha nem lenne az élkiemelés.)

    ** A kontraszt 0-50-ig digitálisan szabályozza a kontrasztot, 50-100-ig pedig a háttérvilágítást szabályozza.

    Gyerekek, ez így "normális", vagy egy hiba, amit várhatóan hamarosan javítanak FW frissítéssel? Mert ha nem, akkor azt hiszem, vihetem vissza... :(

    Pedig amúgy általánosságban nagyon szép a kép, és egész jók a betekintési szögek is (akár 45 fokból is nézhető -- még sötétben is, ha épp elég mély a feketeszint, nem annyira zavaró az IPS-es felfénylés). Az 1000:1 körüli natív kontrasztarány is elfogadható -- ha kellően alacsony a háttérvilágítás szinje.

    Hogy miért kellett egy ilyen f@szsággal elrontani egy ilyen klassz "kis" tévét!? :U Normálisak ezek? (Na ja, így talán még 4m-ről is kivehetők maradnak bizonyos részletek, de akinek az kell, tekerje fel 10-re az élességet.)

    Mellesleg a SuperZoom sem azt csinálja, amit kellene (és ahogy pl. az 5405 csinálta): a 4:3 középtájon torzításmentesen, a szélei felé viszont fokozatosan kihúzva, hogy ne legyenek oldalt fekete sávok. Ehelyett részben simán belenagyít a képbe minden irányban, részben pedig széthúzza oldalirányban.

    Pozitív, hogy USB-s filmlejátszáskor már támogatja a(z embedded) feliratokat. (De ennek is mi érteme úgy, hogy HD-nál itt is ugyanúgy aktív az élkiemelés...)

    Ha valakinek ez így jó, viheti 120k-ért... (Feltéve, hogy nem javítják.) Üzletben 160k. (MM-ben nem tudom, mennyi lett.)

    [nagy sóhaj]

Új hozzászólás Aktív témák