Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Sziasztok,

    időnként igyekeztem read-only módban követni a topikot, mivel már tavaly ősszel az Xbox One S vásárláskor is az volt már a terv, hogy idővel jövök át PS4-re (csak még szétforzáztam magamat, jó áron vettem a gépet, még most is zéró ráfizetéssel tudnék PS4-re váltani). De még mindig vannak azért kérdéseim vagy kételyeim, elsősorban azokhoz szól a hozzászólásom, akik ugyanezen a váltáson átmentek a közelmúltban vagy mindkét platformmal rendelkeznek.

    1.) Van arról valami hír, hogy lehet-e a jövőben külső HDD-re játékot is telepíteni? Xboxon ezt kedvelem, nem akarom a belsőt kicserélni, multimédiát tárolni sem akarok rajta (van arra célhardverem).

    2.) Látom kicsit visszaolvasva a régióváltás sem igazán működik, pedig ez Xboxon elég sima ügy. Ha tartok mondjuk egy UK fiókot, meg mellette egy magyart, akkor gondolom a UK fiókra megvásárolt dolgok megosztódnak a magyar fiókommal amíg mindkettőnek ugyanaz a gép a "home" (vagy minek hívják itt).

    3.) Azt tudom mi a különbség papíron a Fat, Slim és Pro között, de FullHD TV-re van értelme Pro-ban gondolkozni? Ahogy nézem a teszteket, ami eddig 30 fps lock-olt cím volt, jellemzően Pro-n is az marad. De szeretem a Battlefield 1-et, annak tudom nagyon jót tesz a Pro többlet teljesítménye, viszont PS4-re főleg az exkluzívok miatt váltanék és ezek pótlása lekötne nagyon-nagyon-nagyon sok időre. (És itt jön képbe, hogy van-e értelme a Pro-nak, mert az exkluzívok a régi vason is szépen futnak)

    4.) Mennyire gazdaságos a platform? Xboxon nincs régiózár, veszek egy letöltőkódot jó áron és nem prüszköl. Igaz ez a Gold előfizetésre is. Az EA Access, Game Pass és a kicsit értékesebb Gold játékoktól elbúcsúzom, ez tiszta sor.

    5.) Letöltési sebességekkel mi a helyzet? Régen olvastam, hogy a PSN eléggé béna ezen a téren, nekem az Xbox kiszolgálja a 120 Mbit/s letöltést, egy ismerősömnél a 240-et is.

    6.) Van még olyan idegesítő dolog, ami egy Xboxról érkezőt esetleg fokozott hajhullással fenyeget? :D Vagy éppen fordítva: Ami itt működik sokkal jobban?

    7.) Milyen a gépek hangja? Kedvelem a hangtalan Xboxom, úgy tudom a Slim is csendes, de a Pro tud zajos lenni. A Fat gépek közül van olyan széria ami már csendes?

    Bocs a sok kérdés miatt, de amikor tavaly kellett választanom a két platform közül, akkor pont az húzott az Xbox felé, hogy az exkluzívokat leszámítva mindenben azt tartottam barátságosabbnak, de azért a PS4 firmware update híreket nézve itt is sok változás volt azóta. Ha azt dobja a gép, hogy továbbra is idegesítenének ezek a dolgok, akkor inkább csak veszek egy Fat gépet olcsón, végigjátszom amit akarok és eladom, azon olyan sokat bukni már nem lehet. Egy PS4 Pro-ra viszont csak akkor ruháznék be, ha teljesen platformot váltanék.

Új hozzászólás Aktív témák