Új hozzászólás Aktív témák

  • marilllyo

    veterán

    Kiplattant a Doom 3!

    Alapjáték + két dlc ugye. Mindent le kell tolni nightmare nehézségen is, mely csak onnantól elérhető, ha már egyszer ledaráltad valami könnyebben. Magyarán volt egy teljes végigjátszásom collectible szedegetéssel és utána egy nightmare run.

    A medium nehézségtől kb. hányni tudtam volna. Unalmas...vontatott...monoton.

    Na de miután felpakoltam legnehezebb szintre, ott jött ki a játék sava-borsa. Félsz minden saroktól, szobától... Tudod, hogy minden helyszínen belédköt majd valaki. Kénytelen vagy megtanulni minden egyes enemy gyengéjét. Van amelyikhez oda kell rohanni, miközben spawnol és szájbalőni shotgunnal... Van olyan, akit fedezékből kell csipegetni.. van, aki elől hátrálni kell és úgy lőni..Van olyan, akit egyszer szájba kell lőni shotival és azonnal guggolni és leadni rá még egyet ágyékmagasságban. stb..stb. A játék vége felé pedig ezeket az enemyket vegyesen dobja be a játék és kell egy jó taktika rájuk. Manual save van ugye... szobáról szobára mentegetni kellett a játékba.

    Amiért ezt leírtam az az... mert így vettem csak észre, hogy a fejlesztők milyen célzottan adagolják az ellenfeleket. Minden helységben ott van egy apró segítség.. egy fedezéket nyújtó oszlop, egy lépcsőkorlát..vagy akármi, melyeket normál nehézségen nem veszel észre. Mediumon úgy tűnt, hogy csak összefüggéstelenül szórták le az ellenfeleket. Nightmare-n mindennek értelme van. Dögnehéznek tűnik, de ott van minden szituáció kulcsa, csak rá kell jönni..

    Rég élveztem játékot ennyire, mint most ezt a Doom-rémálmozást. Itt-ott dögnehéz volt...mégis abszolút kellemes kihívás és kikapcsolódás.

    Azért is jutott eszembe, mert az Eternal-t próbálgató egyik újságíró megjegyezte, hogy milyen baromi sok lehetőséged van az új Doom-ban melyeket könnyebb nehézségen nem használsz. Viszont ha felpakolod kicsit, akkor már-már rájuk vagy kényszerülve. Ergo így kapsz igazán csak egy teljes játékélményt. Olyat, amilyennek azt a készítők megálmodták.

    PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

Új hozzászólás Aktív témák