Új hozzászólás Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    Sosem voltam oda a Resident Evil sorozatért, talán azért mert elveszítette az eredetiségét- ha volt neki olyan- az egymás utáni végtelenített rókabőr nyúzással, Milla Jovovich is inkább volt számomra kínos, mintsem tesztoszteront növelő tényező.

    Ilyen előzmények után maga a játék is elkerült engem, viszont annyian rakták top3-ba múlt évben a második részt, hogy 1 évvel a kijövetele után muszáj volt akciósan ránéznem.

    Mivel én nem játszottam a régi epizóddal így összehasonlítási alapom sem volt, viszont egymás mellett a régi és és az új vmi döbbenetes fejlődést mutatott. A Capcom nem egyszerűen egy hd textúrát húzott az eredeti játékra, hanem mondhatni újra alkotta azt, gondolom a fővonal meghagyásával, tapasztalat híján erről nem tudok nyilatkozni.

    A játék gyönyörű, nem lehet másként aposztrofálni az életszerűségét, döbbenetes ahogy a zseblámpánk fénysugarában még a szálló port is látjuk ahogy haladunk.
    Szerintem magáról a játék tartalmáról nem lehet sokat ragozni, zombik, még több zombi és pár ember küzdelme ellenük, nem sokan lehetnek akik még nem találkoztak a filmek valamelyikével, vagy akár a játékokkal.

    A sztori mondhatni nem erőssége a játéknak, de nem is kell annak lennie, mivel túlélő játékként a szituációk nyújtotta borzalmak elől kell menekülnünk, mondhatni szinte folyamatosan. Ez nem egy Days Gone, vagy Dying Light, nincs hová menekülni, szűk folyosók és föld alatti csatornák, talán csak az kedvez számunkra, hogy a zombik lassúak és többek között ezért időnként el is lehet kerülni a velük való konfrontációt, ami igen bölcs dolog, mivel a játék nagyon kevés lőszert, gyógyításra alkalmas dolgot kínál nekünk és nem kevésszer vesszük majd észre, hogy nem mindig a zombik jelenti a legnagyobb gondot, hanem, hogy elfogyott a lőszer, gyógyír.

    Amiben viszont brillírozik a játék az a fejtörők, puzzlek mennyisége. Most képzeld el, adott egy relatíve kis terület, jelen esetben egy rendőrkapitányság, ahol minden egyes helyiségben újabb és újabb talánnyal szembesülünk és lehet, hogy a talány megfejtése valahol a pincében, vagy éppen a tetőn van. Csak ugye oda valahogy el is kéne jutni……...

    A zene, nos, szinte nem is emlékszem rá, a hanghatások viszont ütősek, kellően bokalefosatósak, amikor a legváratlanabb pillanatban történik vmi, amitől majdnem meg is ijednél, ha nem nyomna el mindent ez a zaj, itt feltekert hangerőnél sem értettem mit mond a hangosbemondó. Köszi Sony, most inkább spórolnék a jelzőkkel.
    [link]

    8-9 óra körülire taksált játékidő, én 12 óra alatt fejeztem be, szinte mindent összegyűjtöttem, de hiába a két főszereplő, férfi és nő, nem érzek akkor motivációt, hogy a másikukkal nagyjából 90-95%-ban ugyanazt csináljam, ergo marad az egy végigjátszás, de maradandó élményként, sőt, a most akciós Resident Evil 7-et el is kerülöm, most elég volt a túlélésből.

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Új hozzászólás Aktív témák