Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz STC Speed #24672 üzenetére

    Mihez képest :D?

    Rendes erősítővel kétféleképp tudod összekötni hogy rendes 5.1et kapj: hdmivel vagy optikaival. Ha ps4-erősítő-tv útvonalon kötsz össze mindent hdmivel, akkor az erősítő hozzáad valamennyi input lagot a képhez... Ellenben a hdmi-n nagyobb a sávszél mint optikain, ezért linear pcm esetén (tömörítetlen) támogatja az 5.1et, míg optikain csak bitstream (kissé tömörített) esetén van 5.1, pcm esetén 2.1 (ergo kicsivel szebb hangot kapsz hdmivel)

    A legjobb ha a tv és az erősítő is támogatja a hdmi arc-t (audio return channel) és 1.4es hdmi kábelt használsz, mert akkor ps4-tv-erősítő összekötés lehetséges, azaz input lagot nem generál az erősítő, viszont pcm-en mehet a hang a tvről a hdmi kábelen (visszafelé, ezért return channel, mert alap esetben a kép hangal az erősítőről jön a tvre, viszont arc esetén visszafele mehet a hang - pl így lehet a mónika showt az erősítőre visszaküldeni a tvről a kábeladásból, optikai kábel nélkül, sima 1.4es hdmi kábellel).

    (btw nekem pioneer erősítőm elvileg tudja az arct ahogy a tvm is, de a pio nem rendes szabványt használ, azért dobozán rajta van... :W mindenesetre a hang szakadozik e miatt, uh sajnos ott nem 100% a siker)

Új hozzászólás Aktív témák