Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    High Score @ Netflix

    Megörültem ennek a dokumentum sorozatnak, amikor megláttam a Netflix-szen. Tegnap sikerült is belenéztem 4/6 részt meg is néztem. De az öröm eddig tartott.
    Ez a doku próbálná bemutatni a játékok fejlődését, a konzolok elterjedését. A játékstílusokat, és az első "konzolháborúkat". De nagyon hamar félresiklik egy eléggé mássá, mint aminek lennie kellene.

    Elég jól indít. Japán, Space Invaders... Aztán hirtelen vágással áthelyezi a hangsúlyt nyugatra. Ezen belül is, természetesen Amerikára. Néha vissza-vissza tér, hogy azért japánból ered minden, de csak említés szintjén. Inkább foglalkozik regionális Atari, és Nintendo-t megnyert tinikkel. :F Borzasztó rossz arányban vannak benne az igazából jelentéktelen, de amerikai vonatkozású dolgok, és a valódi fejlődést jelentő részletek. A Nintendo felemelkedése is inkább csak Amerikára vetítve van kifejtve.

    Egy ponton, hirtelen áttérnek az RPG műfaj kifejtésére, a papír alapoktól, a PC-s Ultimáig. Kiemelve egyedül a Final Fantasy sorozatot, és említést sem téve a Dragon Quest-ről. És miért? Mert nyugaton sokáig csak az FF futott be. De ettől még a DQ rengetegszer előzte meg a korát..

    Áhh.. Igazából ez egy átgondolatlan, rosszul vezetett, amerika imádat megint. Amibe ráadásul sikerült beleerőltetni egy jelentős LMBTQ részt is. És nekem aztán tényleg semmi bajom ezekkel, de ez itt teljes mértékben helytelen megközelítés. Nem mondom, hogy kerüljétek, ha van időtök nézzetek rá. De szerintem gyenge. Még két rész van hátra nekem, azt már megnézem, de ez már jobb nem lesz.

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák