Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz raziel01 #274832 üzenetére

    Bár úgy lett volna, hogy nem nyúltak semmihez. Egy csomó karaktermodellt elkúrtak és a textúrák közül is sok van, ami rosszabb lett a remasterben, mint az eredetiben. A Mafia 2 és 3 esetén szerintem kár volt bármihez hozzányúlni (én PC-n játszottam végig nemrég a második részt csutkára kihúzott grafikán, ma már egy kenyérpirítón is elfut). Itt is elég lett volna ha csak a PC-s fullos grafikai beállításokkal portolják erre a konzolgenerációra, így csak generáltak olyan bugokat (pl: beesel a város alá), amiket az eredeti változatból már kigyomláltak, itt meg megjelent újra.

    A Mafia 1 remake viszont elképesztően jó lett, megjelenés napján vetettem rá magam tavaly Xboxon. Olyan, mint amikor egy régi mozifilmet újraforgatnak, nekem még a történetben lévő apró változtatások is nagyon tetszettek.

    Spoiler: Például Tommy Angelo az eredeti részben sokat moralizál, hogy helyes-e az az út amire rálépett, a felújított változatban nem nagyon, cserébe a felesége teszi ezt, ezzel Sarah karaktere is többet jelenik meg, mint az eredetiben. Ez egy olyan változás, ami a főszereplő karakterét érinti, de cserébe egy kicsit jobban kibont egy másik karaktert, aki nem volt hangsúlyos az eredetiben. Mondjuk elég gyáva dolog volt, hogy AZT a bizonyos jelenetet kivették belőle, amikor Tommy először köt ki Sarah lakásán. Az eredeti rész Európában készült, európai fejlesztőkkel, akik szerint egy felnőtteknek szánt játékba belefér egy ágyjelenet, a felújítást meg az amerikai Hangar 13 csinálta, az amerikaiak szerint meg a szex undorítóbb, mint agyvelővel kitapétázni egy szálloda falát.

    Lehet berántom PS4 Pro-ra is a Mafia 1 DE-t, végigtolnám újra, az nagyon jó volt még úgy is, hogy az eredeti játék hiányosságait nem tudták kijavítani. Szívesen összerántanék minden trófeát, azokat is, amiket Xboxon kihagytam és már nem volt kedvem ezért újrakezdeni a játékot.

Új hozzászólás Aktív témák