Új hozzászólás Aktív témák

  • haddent

    addikt

    válasz Mister_X #4152 üzenetére

    Ezt már olvastam amikor kijött, de most felelevenítettem a dolgokat. Nem találom hülyeségnek amit írtam.. Szerintem a cpu és a gpu architektúrája is ismerős és közkedvelt szereplők a fejlesztők köreiben, így én úgy tippelem, hogy messze nem ír majd le olyan szép ívet a teljesítménye a nextgen konzoloknak életciklusuk alatt, mint a mostani generációé volt.
    Egyetlen dolog, ami nagyon új lehet, hogy valóban egy mélyintegrációról van szó, optimalizálni lehet ezt-azt. Ez nagyon jól hangzik, hogy a GPU majd hűde be fog segíteni a CPU -nak, de akkor nyilván magunk alatt vágjuk a fát kicsit, hiszen ilyenkor a grafikus teljesítmény csökkenhet. Hogy kicsit ellent mondjak magamnak: a GCN ugye elég "torz" egy gyerkőc, aránytalanul sok a compute egység a textúrázóhoz képest, tehát lehetséges, hogy nem, vagy alig fog csökkeni a grafikai teljesítmény és mégis jócskán be tud segíteni majd a CPU -nak. (GPU és CPU szigorúan elméletben ugye, mivel már csak APU van)
    Szóval meglátjuk kinek lesz igaza, én valóban neked szurkolok, mert akarok többet, szebbet, jobban gyorsabban :DDD
    Én viszont kitartok amellett, hogy grafikailag nem lesz túl sok változás (értsd: effektek, felbontás, FPS ...). Amit el tudok képzelni, hogy valóban a mélyintegrációba beletanulnak jócskán a srácok és a grafikai teljesítmény nyírbálása nélkül felszabadítanak egy komoly számítási teljesítményt, amelyet különböző klassz cuccokra lehet fordítani, pl.: mint amit Abu is írt, A.I, fizika, természeti elemek stb... (És itt megintcsak nem grafikai megoldásokra gondolok, hanem életszerűségre. Nem biztos, hogy szebb lesz az az akármi, csak sokkal hihetőbben fog mozogni, életre kel.)
    Jó hosszúra sikeredett. Egyébként nem teljes mértékben laikusként írok hülyeségeket, prog.terv.infót tanulok. Persze ettől még lehet hülyeség, de szerintem van benne logika/igazság..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák