Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Mr.Grincs #4278 üzenetére

    Nincs baja az olvasófejjel, Alvin_ti4200 kolléga problémájára reagálta ezt.

    Nem szabad porosnak lennie? :Y Hogy a viharba ne "szabadna" porosnak lennie? Számos szellőzőnyílás van a készüléken, ahol gyönyörűen beáramlik a mikronos por, ami szépen be is kerül az olvasóba, mivel az ráadásul vákuumot fejleszt, mikor forgatja a lemezt. Ezen felül hiába, hogy ott a szivacscsík a lemeznyílásnál, nyilván a lemezzel is bejut valamennyi por.

    Ahogy olvasgattam külföldi fórumokat, számos helyen azt írják, hogy a hibás PS3-ak nagy részénél nem is a por okozza azt a jelenséget, hogy a PS3 nem olvassa a lemezeket, hanem szimplán az, hogy ótvar minőségű lézerdióda és lejátszómechanika kerül beépítésre. Egyesek még azt is írják, hogy a meghajtót vezérlő IC száll el igen gyakran.

    Ez azért csöppet felháborító! Lassan 2 éves a konzol. Azt aláírom, hogy ha az első szériába becsúszik egy ilyen tervezési hiba, az belefér. De az, hogy már többedik "edition" jelenik meg a gépből és ezt az alapvető hibát nem javítja a Sony, az azért mégiscsak túlzás. Márpedig a gépek nem kis hányadát érinti a probléma (mindet).

    Egyébként így néz ki a belső mechanika az olvasófejjel együtt (KEM-400AAA), amit utólag is meg lehet vásárolni:

    [link]

    Itt van egy video, amin egy konzolszervizben szétkapja a srác a blu-ray-egységet:

    [link]

    Meglehetősen bonyolult belülről a drive, úgyhogy csak merészek szedjék szét, illetve azok, akiknek már lejárt a gari. Vicces, mert a video-n a szervizes srác is kifelejt egy-két alkatrészt: nézzétek meg a végét, kimarad vagy 2 műanyag csap a drive-ból.

    Szóval nem biztos, hogy a lencsetisztítás megoldja a problémát. A fórumon azt is írták, hogy valakinek még a meghajtócsere sem segített, a gép továbbra sem olvasta a lemezeket. Az világos, hogy a Blu-Ray drive-ok lencséje sokkal érzékenyebb a porra, mivel ugye a lemezen is sűrűbben van az adat, mint egy DVD-n, ezért nyilván az azt olvasó szerkezet is precízebb, aminek folytán nyilván érzékenyebb is. De azért továbbra sem értem a Sony-t, hogy szereli továbbra is olyan olvasóval a PS3-akat, amelyek záros határidőn belül besz*rnak. Külön öröm, mikor a gari lejárta után 1 hónappal mondja be a cucc az unalmast: itthon 15.000 Ft-ért cserélik az olvasót ugyanarra, ami benne volt gyárilag (KES-400AAA: [link]).

    [link]

    Vicc.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák