Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz szuper-t #8136 üzenetére

    Hát, szasanyi nagyjából mindent leírt, de annyit azért hozzátennék, hogy a PS3 jelenleg 90 eFt körül újonnan megkapható, egy jó gamer PC-t meg 200 eFt alatt nem nagyon raksz össze. Igaz, a PS3 tényleg úgy mutatja meg, hogy mit is tud, ha mellé teszel egy jó HD-Ready/fullHD plazmát/LCD-t, amivel így már a gamer PC ára fölé szalad. Ráadásul ugye a játékok sincsenek ingyen, de azért nem olyan vészes a beszerzési áruk, 1-2 hónappal megjelenés után már harmadáron megkapható a legtöbb cím használtban.

    Ahogy elnézem a címeket, zömmel FPS párti vagy. Ez a műfaj PS3-on (alapvetően konzolon) eléggé megosztja a játékosokat. Sokan mondják, hogy nem érzik az FPS-t a kontroller miatt konzolon és ebben van is valami, az tény, hogy sokkal nehezebb precízen és gyorsan célozni így, mint mondjuk egérrel. Ettől én is féltem, mert alapvetően én is FPS párti vagyok, de azt kell hogy mondjam, hogy én kellemesen csalódtam, mert rövid idő alatt sikerült ráéreznem a kontrollerre és ugyan sok gyakorlás után, de most már reflexből osztogatom a head shot-okat pl. COD4 multiban. Szóval itt eltérnek a vélemények/tapasztalatok, nem mindenkinek jön be a kontrolleres irányítás. Lehetőség van itt is egérhasználatra (XFPS kiegészítővel), csak az baromi drága.

    Ugyanakkor a PC-től szerény meglátásom szerint sehogy nem tud megszabadulni az ember, a PS3 soha nem lesz teljesértékű PC, mindig kell mellé a PC/laptop, amint említetted neked ráadásul extra igényeid is vannak a PC-vel szemben, tehát nálad is mindenhogy megmarad.

    Ugyanakkor a PC-s fejlesztés mellett szól, ami a multiplatform címeknél kiválóan megfigyelhető: a PC-s grafika szebb. Nem is véletlen, hiszen a PS3 grafikus GPU-ja lassan 4 éves lesz. Megfelelően erős CPU/VGA/RAM párossal akár fullHD-ben tolhatod a PC-s játékokat és egyik-másik igencsak áll-leejtős a PS3 verzióhoz képest.

    Szóval nehéz kérdés ez, ugyanakkor PC-n 24"-on, PS3-on 42"-on játszok és mondanom sem kell, hogy utóbbi még úgy is nagyobb élmény, hogy esetleg nincs olyan részletezettség a PS3 hardver korlátai miatt.

    Amit már javasoltak: nézz körül a címek körül, amik mozgatnak (mondjuk amiket soroltál, azok közül csak a HL2 van PS3-ra) és ez alapján dönts. Ár/érték arányban egyértelműen a PS3 a nyerő, minőségben nem feltétlen, de ettől függetlenül még ajánlott vétel, mert a konzolos játék mindig ad egy többletet, amit a PC nem tud, teljesen más érzésre a kettő.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák