Új hozzászólás Aktív témák

  • szasanyi

    félisten

    válasz DM-Fan #9242 üzenetére

    Én nem tudok ilyen optimistám és nagyvonalúan állni a témához. Nekem sok a 6k is egy filmért, amit 2-3 alkalommal nézek meg! Az említett hasonlat sem helytálló, mert ki a picsa vesz 4k-ért DVD filmet? Én ugyan nem. :( Pár napja vettem meg A sötét lovag duplalemezes extra kiadását akcióban (TESCO :Y ) 1.180 HUF-ért. Többnyire hasonló vásárlással beszerzett filmjeim vannak, nem véletlenül.
    Majd ha lesz 2 gyereked (és nem milliomos csemete vagy, tisztességesen dolgozol a pénzért - mert ugye a másik kategória nem mérvadó) megérted miről beszélek. És igazság szerint nagyon unom már azt, hogy mindent magyarázni kell... a ki nem használt csúcsteljesítményt, a BD létjogosultságát, a nagyobb HDD igényt, az 1080p gamek hiányát, a játékok magas árát, stb., stb. Amikor a PS3 mellett döntöttem, jobbnak tűntetek a kilátások, és ésszerűbbnek a magyarázatok. Na mostanra az ésszerűséget megkérdőjelezem, és a magyarázatok növekedésétől meg herótom van (BD szükségessége, BD olvasóminősége, RSX képessége, és más, már korábban is említett problémák).
    A te lelkivilágodnak (lehet a pénztárcádnak is ;] ) jót tesz, hogy tudod mi van az USA-ban, meg más "jobb" helyeket. Engem kicsit se vigasztal sem az, hogy ott mennyivel jobb, sem az, itt meg miért nem.
    Ez, ma magyarországon egy nextgen szopás, nem más. Erre a többségnek igen is áldozni kell valami más rovására, miközben komolyan mérlegelni kell mit is vesz meg az ember, és honnan. Hasonlíthatnánk Japánhoz is, ahol a háztartásokban 2-3 konzol van, és nem gond a hozzá tartozó fenntartási költség sem. Csak hát mi nem Japánban élünk, nem olyan kultúrában és nézetekkel (ha mást nem is, legalább a konzolokat tekintve) és jövedelmekkel... a pénztárcámba nézve ettől sem lett sem több sem jobb.
    Sőt! Az sem változtat semmin, hogy tudom: kormányunk, adó-, és TB rendszerünk valamint a magyar (kereskedői) mentalitás (kapzsiság) a fő oka annak, hogy mi a "legdrágábbak" közé tartozunk. Én így gondolkozok, és ami a lényeg: tisztességesen dolgozok, a saját pénztárcámból és lehetőségeimből gazdálkodok, plusz 3 emberért felelősséget vállalva. Így aztán ne mondja vagy magyarázza már meg senki, mi drága és mi nem, vagy, hogy mi mennyit ér ma magyarországon.

    Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

Új hozzászólás Aktív témák