Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mephi666

    nagyúr

    válasz alcsa #8 üzenetére

    van ilyen becsípődésem, hogy "karácsonykor mindig kell valami hal" ...volt, hogy főztem halászlét, nagy adagot, jártam a várost különféle hal-alapanyagért, filét is tettem bele, mert volt hogy asszony nővérének a lányát karácsonykor sürgősségire kellett vinni szép Y-os pontyszálka miatt... finom lett, kb 10%a ha elfogyott, többi meg ment a fagyasztóba, de kiolvasztva már nem volt jó az állaga :( ott megfogadtam, hogy magam miatt inkább veszek mindig ilyen mirelit balatonboglári(nak hazudott?) halászlét, ami teljesen elég... azt megesszük páran, nem kell kidobni... idén viszont felakadt a szemem, amikor láttam hogy a megszokott 1000ft körüli akciós ár helyett 2500 legolcsóbban :Y ...aztán ott volt mellette a sima hűtőben a filé afrikai harcsa... na mondom, akkor idén harcsapaprikás lesz, garantáltan szálkamentes, asszonynak se kell aggódnia, hogy fiunk torkán akad... :K mellé túrós csusza... semmit nem kellett belőle kidobni

    mindig év végén megfogadom, hogy "jövőre több halat kellene enni" ...aztán kimerül annyiban, hogy sütök néha hekktörzset (évente 3-4x), eszünk párszor tonhalkonzervet meg néha füstölt sprotnit... esetleg panírozott halat rántunk, de abból is inkább a házilag készítettet szeretjük filéből, mert boltiból az olcsóbbak ilyen mócsingra darált szutykok, amiket formáznak és abba belemegy simán a szálka, bőr meg egyéb hulladék is... (sőt volt hogy a rendes panírozott drága filében is találtunk szálkát... az a tuti, amit én filézek/ellenőrzök)

    "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

  • mephi666

    nagyúr

    válasz alcsa #12 üzenetére

    levesnél tud működni, hogy megfőzöm az alaplét nyesedékkel, mindennel... utána lefejtem kézzel a húst (szálka 99%a kikerül) majd összeturmixolom teljesen simára, hogy az esetleges maradék szálka is eltűnjön és szép sima állagot kapjunk :K halszeletnek meg ha pl harcsát rakok bele, akkor a hús is tuti szálkamentes...

    ...én nem magától a szálkától félek, csak a bíbelődést nem szeretem a levessel... a hekktörzset ezért szeretem sütni, mert annak nagyon könnyen kiismerhető az anatómiája: hasi és háti részen van középen egy sávban apró szálka (ezt a részt nem eszem meg), a többi meg a gerinc mellett és könnyen lefejthető róla a hús... de ez a szálka szerencsére sima egyenes, nem az a rohadék Y, amivel tele a ponty...

    "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

  • bambano

    titán

    válasz alcsa #8 üzenetére

    Az alaplében nem marad szálka, mert a passzírozáson nem megy át.
    A belefőzött halszeletben maradhat, ott szükséges az elővigyázatosság, vagy filéből kell főzni.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák