Új hozzászólás Aktív témák

  • #64791808

    törölt tag

    válasz mustang08 #35195 üzenetére

    Ezek ötletek, pontos kidolgozást igényelnek, HA és AMENNYIBEN az illetékesek úgy érzik, hogy a téma fejlesztésre szorul. Én nem érzem úgy.

    Ugyanis az embert itt két esetben b@szhatják át: ha elég hülye hozzá, illetve ha egy aprólékosan megszervezett, komolyabb bűncselekmény áldozata. Az első eset sajnálatos, de ezt nem a PH tisztje kivédeni. A második esetben pedig semmilyen fejlesztés nem segít.

    A személyes adatok védelme egy olyan site esetében, ahol bankszámlaadatok vannak, persze drága. Ezt a közösségnek kell eldöntenie, hogy van-e ilyenre közigény, mert ez mindenképpen fizetős mutatvány, ezt máshogy kigazdálkodni nem lehet. Nekem pedig az a tapasztalatom, hogy mindenki hangos támogató addig, amíg azt nem mondja a site, hogy oké, na akkor tegyél már le 2000.- forintot, hogy megcsinálhassuk, vagy utólag egy ezrest a "certified user" rangért. Na azt már nem.

    Papoo: amit írtál, abban neked igazad van, de ha valaki egy hajléktalan személyi adataival bankszámlát hoz létre, és azzal csalást követ el, az nem is egy bűncselekmény. Ez egy napon nem említhető az alkalmi csaló kis simlis buzigézákkal - elnézést a Gézáktól -, akiket aztán 5 perc alatt megfog a rendőrség - ha akar.

    Aki ezt olyan szinten műveli, hogy hamis személyazonosságot kreálva, majd azt felhasználva bankszámlát üzemeltet, az ellen semmilyen intézkedés nem véd. Nem lehet addig elmenni, hogy ezeket az embereket is kiszűrjük, mert az olyan, mintha betiltanánk a radírt, mert ha lenyomom a torkodon, akkor embert lehet vele ölni.

    Úgyhogy én megállnék az érvényes telefonszám kötelező megadásánál.

Új hozzászólás Aktív témák