Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz koby11h #62993 üzenetére

    Kizárólagosan talán.
    Azt mondom, mindkét oldalt megjárva, hogy vannak kutyaütő ingatlanosok, de igaz ez a másik oldalról is. Alkalmaztam régen én is ingatlanost egyszer, meg ugye később dolgoztam is benne.

    Nincs kockázat? Dehogynem!
    Mikor ingatlanosként odamegyek , és a kedves eladó 5Millával többet kér, mint ami a maximum elkérhető lenne a romjáért, vagy épp a telefonon jelentkező vevő aki aztán basic eljönni a megbeszélt találkozóra, vagy ha eljön egyből fordul is ki, hogy nem ilyenre gondolt...
    Mert amikor eladnak, akkor minden rom történelmi palota, amikor meg vesznek, akkor az újépítésű prémium lakás is egy túlárazott fhos.

    Az más kérdés, hogy a legtöbb új lakásban van annyi "tartalék" hogy lehessen alkudni. pl ha egy 50 millás lakás csak 45-ért vagy netán 42 misiért megy el, a kiviteleőznek még úgyis megérte. És biztos, hogy megéri, meg van aki veszi, mert Debrecen belvárosában az utóbbi 5-6 évben konkrétan kicserélődik az ingatlan állomány, a Tisza István u és környékén konkrétan alig találni 1-2 évnél régebbi épületet, mind 4-5 emeletes "prémium lakásos" épület.

    Bár sokan nem hiszik, de ingatlanosnak is van dolga ám bőven :
    Előszöris rávenni az embert, hogy kell ő oda (ezt utáltam a legjobban), utána kimenni, körbefotózni (a legtöbb ember nem tud ám fotózni, ezt kéne inkább tanítani az iskolában nem a sok hülyeséget), megírni a hirdetést, felbecsülni az árát, megállapodni a tulajjal.
    Akkor jön, hogy több hirdetési oldalra prémium fiókot venni (a legtöbb 5-10 hirdetést enged max) és várni. Eddig volt telefon, benzin és hirdetési költség, munka és időeltoszás, de még az ingatlanos nem keresett egy ft-ot sem. (ilyeneket bele se számoltam, hogy ide tényleg jó egy noti, céges telefon, meg nem árt valami fényképező sem ami komolyabb mint a telefoné)
    Amikor meg jönnek az érdeklődők (néha az volt az érzésem, hogy sokan csak nézelődni jönnek, nem telik nyaralásra, de mégis bámészkodnának) akkor lehet velük találkozni, körbevezetni őket, egyszer, kétszer, sok kérdés, alkudozás. Aztán volt amelyik megcsinálta, hogy miután leléptünk, visszament és külön megállapodott a tulajjal. Jah, azt mondanom sem kell, hogy az ügyfelek nagyoibb része szigorúan szombat-vasárnap akar házat nézni, vagy hétköznap este 6 után, szóval estéd és hétvégéd vagy van vagy nincs.
    Aztán amikor 3 havonta leesik az embernek fél misi akkor meg kinézik a zsebéből, hogy hűű de gazdag, meg menyit nyerészkedik másokon. Csak épp azt nem veszik figyelembe, hogy ez mindössze (jelen példánál maradva) 166 ezer ft havonta, és még a költségeket sem vontam le belőle.

    A másik, a kapcsolati tőke ami ilyenkor igencsak sokat ér. Egy ingatlanosnak rengeteg olyan ismerőse lehet aki adna, venne, másik ingatlanos stb. Jelentősen nőhet a kedvező értékesítés esélye. Például ha bekerült a "készlet"embe egy új lakás/ház, akkor rögtön gondolkoztam ki is keresett hasonlót, és már hívtam is az illetőt.

    Általában olyanok keresnek (ez a ritkább eset, inkább az ingatlanos keresi őket és köt velük üzletet) ingatlanost akiknek nincs idejük vagy kedvük foglalkozni ezzel (jellemzően több ingatlan is van a tulajdonukban) illetve azok, akik évek óta hirdetett romjaiktól akarnak csilliókért megszabadulni.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák