Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz BiP #86792 üzenetére

    A baszott nagy R meg S-es rendszámú kocsikból ki tudja, hogy mennyi van hitelre. Egyébként sokan most elengedték magukata hitel moratórium miatt, van olyan ismerősöm, aki panaszkodott, hogy már most majdnem anynival tartozik mint amennyi az eredeti törzstőkéje volt, miközben a moratórium előtt 1+ évig fizetett... csak ht kellett fürdőszoba felújításra úgy, hogy nem volt, meg sikerült nyaralni is elmenni belőle, aztán mikor jött a moratórium, meg élvezni, hogy nem kell fizetni, és kajak azt hitte, hogy ez majd ingyen pénz lesz.
    Hihetetlen, hogy manapság is emberek hatalmas százaléka becsapható az "ingyen pénz"el, és felülnek rá... Egyik Pesti haverom ült fel legutóbb ennek és amikor a boltban fizetni akart (regisztráljon, igényeljen hitelkártyát, és 10 ezer ft-ot jóváírnak neki rajta), akkor jött a keserű valóság, hogy nincs pénz, csak X ideig nem vonnak kártyadíjat.

    Az építkezés meg egy kidurranás előtt álló lufi szerintem. Debrecen belvárosa (Tisza István u, Simonfy, Bajcsy és környéke) az utóbbi 5 évben totál átépült, alig találni 2-3 évnél idősebb házat ott. De a lakások nagyon nagy része tök üresen kong már évek óta, meg tele van külföldivel, mert vagy befektetésnek veszik, vagy meg sem veszik. Erre rájött most a brutális nyers és építőipari anyag drágulás, szerintem nem sokáig lesz már kedvük építgetni...

    Aki meg használtan vásárol sosem volt egy tollas réteg, most meg általában ezeket üti meg elsőre a válság... A saját baráti körömön látom, hogy az egyik fele nagyon durván adja lefelé a színvonalat, a másik fele meg vetít ezerrel, van whisky meg nagyobb, szebb albérletbe költözés, meg új(abb) autó hitelre, de karácsonykor olyan szinten nem volt mit enni, hogy a közös ismerősökől kértek kaját, mert nem volt mit enni.
    Szétnézek a társaságomba (főleg a szűkebb körben, de a közepesre is igaz) mindenki érzi a válságot... még tavaly ilyenkor én voltam a király, toronymagasan a legjobban álltam a szűk társaságból, jöttek is a kölcsönkérők... van akinek mai napig nem sikerült visszaadni a tartozásást.
    Aztán amikor azt mondom, hogy 30 ezerből a pénzromlásra való tekinettel így 1 év után legyen már 35, akkor fel van háborodva, hogy ő 25-öt akart visszaadni mert nem telik, azt is jövőre, (tizen)három részletben ...

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák