Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Top cat #12697 üzenetére

    Nem, sajnos nem topmodell csajé volt a gép, és topmodell csajokat sem találtam a gépen.
    Szóval tök egyszerű a helyzet : Este 11 fele kopogtatott kedvenc hamis (videó)kártyás szomszédom, hogy látja ébren vagyok még, és hát történt egy kis baleset, filmezés közben elment a kép jajj h gyorsan nézzek már rá. Nem volt jó érzésem, de gondoltam 10 perc belefér. Persze, hogy nem annyi volt.
    A gép egy Athlon FX6300, 14GB(!) RAM, Nvidia 1050Ti 4GB, 128GB SSD, 1TB HDD. (jaunár elején vette használtan)
    Gép valóban nem adott képet. Akkor másik kábel, nézzük DVI helyett VGA? Kép akkor sincs. Na jó, akkor cseréljünk VGA-t, van egy HD6670-es kártya, akkor menjen az. HD6670 betéve, gép indít kép semmi. A monitor jó, mert megjelenik az ACER lógó hibátlanul rajta, majd nincs videójel üzenettel elmegy gombát szedni. Nem tudtam megállapítani (mert ledek nem voltak bekötve) hogy tulajdonképp bootol-e a cucc vagy sem? csak a ventik pörögtek és nem történt semmi.
    Na akkor jött a memória kiszedegetés és cserebere. Ez elég sok időt elemésztett, cserébe sehogy sem volt jó. Na meg jött a kártyák kiszedegetése, lebontottam a fél gépet, ekkor derült ki az az érdekesség is, hogy az oprendszer nem az SSD-n, hanem a winyón van, az SSD-n csak pár játék van. Mivel nem volt kedvem még telepíteni is, úgy voltam vele, nem szólok a nagyok dolgába, ha neki ez így jó, akkor nekem pláne.
    Ekkorra már eléggé az alaplapra terelődött a gyanúm. Ki is akartam dobni azzal a nyakamból a dolgot, hogy lap híjján ma eddig jutottunk, amikor is mentőötletként bedobta, hogy megvan a régi gépe (1st gen I3-550, 4GB RAM, 250GB HDD) csak bele kell akkor rakni a HD6670-est hogy legyen kép. Előhozta a régi gépet, beleraktam a VGA-t. Bekötöttünk, gép indul, kép nincs :O Hm, nagyon fura, a jelek szerint a HD6670 akkor megdöglött :( Na akkor szétszedni, HD6670 ki, 1050Ti be. Gépet indítottam és kép megint semmi. WTF? kicseréltem a teljes gépet, és két VGAval sincs kép? Akkor csak a monitor lehet az. Átballagtam magamhoz, és elhoztam a CompaQ V720 crt monitoromat (ami egy retro projecthez van meghagyva).
    Ekkor jött a teljes döbbenet : ismételten nem volt kép :O tehát már a komplett gép ki volt cserélve, beleértve a monitort is, és sehol semmi. A CRT csak VGA részhez tudott csatlakozni a VGA-n de saját kábele volt, szóval ezzel a kábel is ki lett zárva. Na, ekkor mondtam azt (hajnal 5:15!) hogy az 'sten ott baltázza meg ahun van, megyek haza aludni. Azért elhozattam vele a CRT monitort, én mentem elöl ő mögöttem a monitorral.
    Ma sikerült elindítani a régi gépet az I3-ast ezzel a konfiggal : 2GB RAM + HD6670 + 250GB HDD. Mondtam is neki, hogy én örülök, hogy ez most így megy, persze át lehet(ne) tenni az 1TB-os HDD-t, meg lehet, hogy lehetne kísérletezni az 1050Ti beszerelésével, RAM is kevés, de én hozzá nem nyúlok, ez az első felállás amiben hajlandó működni a gép, szóval így marad. Innentől saját felelősségére varacskoljon. Persze szar ma már 2GB RAM + HDD kombó még netezni is, de ez van.

    Egyébként kiderült, hogy január óta nem dolgozik, szóval természetesen a szakma szeretete volt a jutalmam, mivel egy fillért sem kaptam az éjszakai + kora délutáni műszakért. Mondjuk ha azt mondtam volna neki, hogy 30 ezer (mert ezt minimum annyiért vállaltam volna be) akkor csak annyi van, hogy mindketten szarul érezzük magunkat, ő azért mert nem tud fizetni, én azért mert kellemetlen helyzetet állítok elő, és nem kapom meg a pénzem sem.
    Szóval azt mondtam neki h rövidesen lakásfelújjítást tervezek, és mivel nincs munkája, van ideje, nekem meg jól jönne még két kéz, szóval majd akkor ő meg jön segíteni és le van bartelezve ... De ez még a jövő, egyelőre nyugodtan állíthatom, hogy ingyen volt a dolog.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák