Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz KROK640 #25057 üzenetére

    Szemantikailag stimmel egyébként, s nem is hibáztatható a júzer, erre lett ugyanis kondicionálva a nép. A könyvtárból is mappa lett és még egy rakat leképezés a való világból, hogy közelebbi legyen a gépben cirkuláló szellem*. Bizonyos fokig bájos, úgy az elgondolás, mint a felhasználás megkönnyítése, úgy a fagyi visszanyalásában végződő, papíron jogos logika, de azért arc lekapar. Mert mi a lomtár? Egy gardrób alja, ami száraz és hosszabb ideig alkalmas papírok tárolására. Hát így tekint a digitális lomtár ikonjára is. Az csak természetes, hogy ahol látja az ikontot ott van ott a funkció is, linkeltség és egyéb elvont fogalmak nem játszanak. Ez az építkezésben, felújításban is megfigyelhető: amit nem látunk kívülről rohadni, az jó lesz az, belülről mehet a folyamat. Az ilyennek még az isten rogyassza rá az eget átok sem kell, megteszi ő maga a házával. Elkanyarodtam. Messzire tud mutatni a statikus feldolgozása a világnak.
    De hogy személyes élménnyel is kapcsolódjak: anno domini meg is találtam a lomtárban akkori barátnőm gépén visszamenőleg az összes karakteres beszélgetési előzményünket. Tutira hogy fontos voltam neki, azért választotta azt a kiemelt helyszínt. Érdemi választ nem adott.

    Kiírt valamit, amit eddig nem.
    Ilyenkor a látás csodája mellé javasolható az olvasás képességének szükségszerű alkalmazása.., Aranyszabály, hogy "valamit kiírt"-re nem ugrunk, erőltesse már szét magát a leolvasással, hát a közösen produktív munka felemel! Helyiértékre vakok rendszerint: ha hibaüzenet, abba bele se kezd, hiába csak humán szöveg van, abba sem. Ki kell várni amíg sikerül abszolválni a dolgot, esetleg megfogni a kezét és úgy közösen, szinte szótagolva felolvasni az egyszerű üzenetet, mint az oviban. Olyanokra gondolok itt persze, amihez csak olvasás kell és értelmezhető, megugorható, nem memóriacími hivatkozásokra és társaira. Erre most azt mondod, hogy de hát rövid úton retorzió fog érni fentről. Lehet. Én meg azt, hogy ne szolgának használjon, hanem munkatársnak. Adjuk meg egymásnak a tiszteletet. Kérdezni mindig lehet, ugráltatni, lustulni nem.

    *a linuxi démonok, mint szerverlakók/helytartók fogalma is megszületett, az úgy pont hangulatos, semmi arclekapar.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák