Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    János, folytatás, harmadik rész :
    2014 január elejétől elkezdtem dolgozni a számtech boltban és szervízben, ismét. Szerettem azt a munkát, ráadásul én kedvezményesen jutottam hardverekhez. János barátunk ebben lehetőséget látott, és hamarosan én voltam az a munkatárs, aski mindne héten vett "magának 2-3 hardvereszközt. TV kártya, pendrive, DVD író stb. A saját kedvezményes áram és az utcai ár közé belőve mentek a dolgok Jánosnak rendelésre. Aki persze mindig alkudozott, meg jött azzal h részletre stb.
    Ő olyan volt, ha valamit árul, akkor az kincs és sokat ér, de ha venni akart valamit, akkor "mennyit engedsz a feléből részletre?" hozzállása volt. Részletre egyébként sem szabadott odaadni Jánosnak semmit, mivel rendszeres volt, hogy kifizette az első részletet a többit pedig "elfelejtette" és ha ezt szóvá tettem neki, akkor azzal jött h de ő már azt kifizette, ő emlékszik rá, meg biztos átakarom verni stb. Piszkosul tudta játszani az agyát agyhelyét. Jánosban benne volt a rossz szándék, hogy mindenkit lehúzzon és átverjen, de szerencsére nem volt eléggé okos hozzá.

    Még 2013-ban megismerkedtem Péterrel, akivel esténként online játszogattunk, és mivel János is csatlakozott hozzánk, János és Péter haverok lettek. Péter hamar rájött, hogy János eléggé kapzsi, minden kell neki, és elkezdte eladogatni neki a lomjait. Ennek nem örültem, mert János eléggé sok pénzt kezdett Péterhez vinni, és persze nem nekem.

    2014 január elején eladtam Jánosnak az akkori gépemet, pontosabban az alaplap+proci+RAM kombót. Csúcs volt, az egész show. Először mindenáron részletre akarta megvenni, amikor közöltem vele, hogy részletre is ok, de akkor csakis az utolsó részlet kifizetése után viheti el az alkatrészeket, addig nem. Furcsa módon egy nappal később a teljes összeg a rendelkezésére állt, csak hogy vihesse már végre. Aztán persze volt szó mindenről, csak beszélt és beszélt, mígnem a bejárati ajtóm küszöbén váratlanul nem engedtem ki, és közöltem vele, hogy innen maximum a gép nélkül megy ki, ha nem kapom meg hiánytalanul egyösszegben azt a pénzt amit megbeszéltünk. Persze ekkor a pénzadásnál kétszer is "elszámolta" és egyszer 20 ezerrel egyszer meg 10 ezerrel akart kevesebbet adni.
    Végül onanntól a nap hátralévő részben könnyóceánokat sírt, hogy minden pénze oda van, és jáááj... én hülye meg ingyen fel is telepítettem neki a Windowst meg minden vackát, bár 15 ezerrel drágábban adtam el neki a gépet mint amennyit akartam volna érte (direkt magas árat mondtam érte arra számoltam, hogy alkudozik, alkudozott is, de csak eddig sikerült :D) úgyhogy úgy voltam vele, ennyi belefért :)
    Közben a főnök megszüntette a szervíz részleget, emiatt rengeteg sok zsebbecsúszó pénztől estem el, kb a tényleges keresetem felétől. Kellemetlen volt jelentősen összehúzni a nadrágszíjjat, és a spórolt pénzem is lassan apadni kezdett.

    #János #lucus

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák