Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz hobizoli #30223 üzenetére

    "wow....alljunk le ezen ruppotlankodni, de tenyleg" - mert sokan nem is nagyon értik szerintem, hogy a rendszer hogy kiegyensúlyozott.
    Itt mindig az az áruházi konfig fog eszembe jut amit régen láttam :
    Pentium 4 1600MHZ (nem Celeron, a rendes nagy P4), 128MB SD(!) RAM, a leghulladékabb chipsettel, meg valami alibi VGA-val és belépő méretű HDD-vel. A budgetnek szerintem a fele a CPU volt, a maradék összegből meg mindenből a leghokibbra futotta, de parasztvakításnak jó volt, hogy nagy P4 van benne.
    Itt is szerintem annyit lát az aktuális beszerzés felelős, hogy ÁR, ÁR, ÁR meg I5/I7 ...akkor jó lesz.

    Persze ez is megközelítés kérdése : I3 + 16GB RAM tök jó, de nehezebb a procit kicserélni mint mellépattintani pár memória modult. Ebben az esetben (ha későbbi fejlesztés tervezve van) még az I5/I7 + 4GB RAMot is szerencsésebbnek tartom.
    Persze ha játék a cél akkor nem árt az I5, de még egy I3 + 16GB + erős VGA kombóval is többre mennek, mint I7 + 4-8GB + gyenge VGA kombóval.
    Nálam is ez volt a kérdés 2021 elején, hogy I3 + 32GB RAM vagy I5 + 16GB? aztán rájöttem memóriamodult könnyebb lesz bepattintani, mint procit (és hűtőt) cserélni később, és nem is bántam meg. (mellesleg később a memória fele annyiba került mint amennyiért vettem, míg a proci kb ugyanannyi volt)
    No persze meglehet csinálni az érvet, hogy irodába elég a kevés RAM is akár 4GB, de ma már ez szerintem nem igaz, minimum 8GB kell már oda is, főleg ha böngésző is megy. A mai modern konfigokba az SSD meg gyakorlatilag kötelező, de a régi gépek olcsón feljavításának is egy módja (pláne ha valamiért több RAM nem megy bele)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák