Új hozzászólás Aktív témák

  • net84

    őstag

    válasz hcl #30930 üzenetére

    Dehogy trükkös. Szépen be van állítva, csak ki kellene lépni, hogy figyelmeztessen. Sokszor nem veszik észre munkakezdéskor, csak mikor indítanák a vállalati SW-t, az meg AD hitelesítéssel enged(ne) be. Akkor jön a teleon, mi meg kérjük a kijelentkezést egyből.

    Hálómeghajtó: Szintén házirendben és jogosultságban szabályozzuk, hogy kinek/mikor/hol csatolódhat fel. Sajnos néha megakadt a teljes hitelesítés és ha nem ott lép be, ahol előzőleg szintén ő volt belépve, akkor pápá meghajtók.
    Különben is, autóból, a 8 órás kávé előtt én max ennyire vagyok jó. Bármi más feladat kiadása ennek a user-nek, komoly veszélyt rejt magában. Vándorol több gép között és már nem egyszer próbálta éreztetni, hogy nem hülye az IT-hez adjunk neki jogot és nem kell mindig minket hívogatnia, amikor más gép elé ül le (az átirányítások miatt időnként a nyomtatóbeállításokat kell állítgatni a profiljában és a váll.ir. SW-ben, nehogy 3 méterrel többet kelljen gyalogolni).

    Barkóbás userrel régen volt dolgom, leszoktattam őket ezen rossz szokásukról. :DDD
    Cserében az új kollégáknál rendszeresen nyomozót játszunk: beléptetési jogok, munkaállomás helye, hálózati és sw jogosultságok, hw eszköz igény ésatöbbi... Általában mindenki mindent tud, csak mi nem - és megy a csodálkozás, hogy nem jut be az épületbe és nem tud mivel bejelentkezni a munkaállomáson...

    Read only...

Új hozzászólás Aktív témák