Új hozzászólás Aktív témák

  • koby11h

    aktív tag

    Én egy korábbi helyemen leszoktam a perifériák cserélgetéséről amikor feltűnt, hogy nem a kiadott egeret használja, vagy nem olyat hozott vissza mint amit a cég használ (csak Logitech vagy Microsoft egereik voltak).
    Mikor kicsit ráéreztem a dologra kiderültek a sumákolások: otthonra vitte, ajándékba vitte tesójának, folyamatosan leejti...
    Utána az volt, hogy tönkrement? Hozd ide, tesztelem és ha tényleg akkor kapsz másikat, itt írd alá.
    Kb. 80%-al esett az egér, bill, headset, pendrive, patch kábel, tápkábel fogyás 1 év alatt és évekig maradt azon a szinten. Optikai lemezre is közölte a főnököm, hogy mostantól én írom mindenkinek. 900 helyett 180 lemez fogyott egy év alatt. Megcsinálták ugyan ezt irodaszer, kávé, fénymásoló, toner/patron, papír szintjén. Volt belőle kisebb balhé, de 25%-ra esett vissza az ilyen irányú költség!
    És mégis mindenkinek volt normális vezeték nélküli egér vagy kombó, pendrive, headset... tudott nyomtatni.
    Az a baj, hogy tisztelet a kivételnek nagyjából lesz@rják ha leesik, ráfolyik valami, rárak egy monitort (még régebben katódost). Otthon meg nagyítóval szemenként szedi le róla a port, mert az az övé ez meg a hülye cégé. Amit lehet azt pedig haza hordtak.
    Szóval mindennek két oldala van.

    Nálunk próbálhatnál bármit telepíteni, ha portable-t hozol akkor is kiderül előbb-utóbb és írásbeli figyelmeztetés jár érte -> nincs jutalom 3 hónapig, másodiknál fél évig, harmadiknál munkahelyed...
    Jönnek más cégektől kell TC-> Free Commander, PS -> Gimp, WinRAR -> 7Zip... amire meg nincs azt kérje a helyi IT-től, hogy vegyenek. Ja, hogy nem is a munkájához kell?
    HO, sorban jött a jelzés a kliens gépekről a hirtelen lecsökkent tárhely miatt... Szia, lecsökkent a tárhely a gépeden, megnézném mi okozza! Ja hát lemásoltam a hálóról pár fájlt - ne másold le, ha oda lett feltéve akkor ott a helye, onnan használd, mik voltak azok? Ja, hogy a Vaják sorozat? Akkor most töröld le holnap ránézek a gépedre...
    Komolyan, ezt kérték, ezt csináltuk, tiszta rendőri munka, de az elején megfogták a nagyját. Külső hdd van a gépeden, miért? Ja semmi csak kerestem valamit. 5 órán át??? A céges gépen saját hdd-n? Melyik film volt az? Oké, bocsi, lehúztam... jó de ne legyen többet ilyen.

    Amilyen a mosdó olyan a törölköző, mind a két oldalról!

    "C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

Új hozzászólás Aktív témák