Új hozzászólás Aktív témák

  • #56573440

    törölt tag

    válasz Sheld #11983 üzenetére

    jaa mert az volt a kérdés hogy a túloldalon hogy hozod ki :)

    na akkor az alapoktól kezdjük, nem tudom mennyire vagy otthon benne :) további csavar hogy az unleashed elég elmaradott a modok tekintetében, nem a legfrissebb verziók vannak benne, úgyhogy másoknak lehet nem fog segíteni ez a szösszenet

    a map chunkokból áll, ami 16*16-os mérettel rendelkezik. körülötted betöltődik egy pár, de ahogy mászkálsz ez dinamikusan változik, tehát unloadol, gyak megáll ott minden. nem süt a sütő, nem nő semmi. ez halmozottan igaz a dimenziókra is, tehát ha a netherben vagy nem megy semmi az overwoldben és fordítva.
    erre van jófajta blokk az a neve hogy chunkloader. ez gyak folyamatosan betöltve tartja a területet, így a gépek dolgozhatnak amíg nem vagy a közelben, megadható jobbklikkre megnyíló menüben hogy mekkora sugárral dolgozzanak. óriásit nem érdemes megadni, mert nagyon meg tudja fogni a gépet...

    a setupok amiket érdemes megcsinálni:

    nem tudom hogy állsz a mapon, mennyi a nyersanyag, főleg ennek függvénye hogy mit érdemes csinálni. ár szerint csökkenő lista álljon itt aztán meglátod mit csinálsz:)

    1: liquid tesseract + energy tesseract + pumpa (igen, az újabb packokban egyfajta tesseract van, így nagyobb szívás viszont:D)

    minimum hozzávalók gépekből: magma crucible, luid transposer, induction smelter, pulverizer, némi energia. egymás mellé le kell tenni beálítani a crucible-t és a transposert ki és bemenet szinten, adni nekik egy kis kakaót.

    minimum hozzávalók nyersanyag szinten (a para nyersanyagok, nem az összes!): 4 darab tesseracthoz kell 16 ender pearl leolvasztva a magma crucible-ben, automatikusan ha jól konfigolt átteszi a transposerbe. a pulverizerben 16 obsidiant beteszel, abból a dustot összekevered 8 lead-el az induction smelterben, azzal megvan a tesseract frame. a többihez csak alap anyagok kellenek, az energyhez kell persze electrum de azt se nehéz megcsinálni, pulverizerben 1 goldot és egy silvert áttolsz, aztán egy crafting table-ben egymás mellé rakod, kisütöd.

    ha megvan a rendszer, akkor így tudod beállítani netherben: bármelyik oldalra kerülhet a tesseract, jelen esetben egy buildcraftos pumpát használtam. amire figyelni kell: a tesseractokat küldő oldalon küldésre fogadó oldalon fogadásra tenni, a frekvenciát beállítani.

    a gond ezzel a rendszerrel az, hogy kell mellé egy chunkloader, és nem végez valami "tiszta munkát" extra pontért kicserélhető a pumpa egy ender-thermic pump-ra, szebben dolgozik, beépített a chunkloader, a kiszedett blokkkok helyére követ tesz, tehát járható lesz a nether alja. cserébe kell egy eye of ender és egy gyémánt hozzá, és nem lehet magasról elindítani, a lávató szintjére kell tenni(nem a lávába, hanem egy lávában álló blokkra pl) de megéri maximálian.

    bázis oldaltankkal és liquiduct-al is megy. tankból is fluiduct-al lehet kiszedni a cuccokat, hogy szívjon crescent hammerrel kell jobbklikkelni majd adni neki redstone jelet pl leverrel



    2: liquid tesseract + motor + pumpa

    gépek tekintetében mint az előző

    anyag tekintetében jóformán fele. egyedül az invar lehet gond, de az két vas dust egy ferrus dust ahogy az electrumnál összecraftolva

    így néz ki a nether oldal fent fluiduct kapja a lávát, az elosztja a magmatic engine és a tesseract között. így energiát helyileg termelsz neki.

    hátrány: nagyobb :D

    3: liquid tesseract+4 redstone engine

    lassabb, de nem csipeget a lávából.

    4-5-6, az energiatermelés ugyanaz, tehát energy tesseract küldi az elsőnél a másodiknál magmatic engine, a harmadiknál redstone engine, de a láva továbbítással nem tesseract foglalkozik hanem ender tank. az ender tank olcsóbb, 4 blazerod 2 obsidian egy ender pearl és egy kis vas kb, kettő kell ebből is. a felső három gomb színkódolt, csak azonos színkódokkal rendelkező pl piros kék piros tankok csatlakoznak egymáshoz


    bázis oldal ender tankkal: ha az elején jobbklikkeled a kis kör alakú izét megfordul és egyből egy csőbe pakol bele. jelen esetben fluiduct-ba.

    ezek a leginkább ismert rendszerek, van még railcraftos liquid loader, unloader-es cartos móka ha érdekel megmutatom, de alapvetően ezekkel lehet gazdálkodni. ha nem az enderthermic pumpát használod tegyél le chunkloadert, és figyelj a fekvenciákra.

    item szinten nehezebb megvalósítani a rendszert és drágább is, akkor a kitermelt lávát valamivel vödrözni kell a vördöket kiszedni belőle, az üres vödröket visszatenni, szóval macera, nem megoldhatatlan csak nem tudom mennyire vagy otthon a témában azért írtam ennyire hosszan. ha valami nem világos szívesen segítünk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák