Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    Üdv urak!
    Egy kis segítséget, tanácsot szeretnék kérni.
    Legnagyobb, már majdnem 10 éves fiam Minecraft-ozik és mostanában már multiznának a haverokkal az iskolából. Eddig csak mindenféle letöltött verziókkal próbálkoztunk tableten, vagy PC-n, de elegem lett, hogy semmi nem megy rendesen ezekkel, vagy én nem tudom megoldani, mert nincs annyi időm meló meg másik két fiú (2 és 7 évesek) mellett, hogy mindent debug-oljak. Meg nekem is még sok utánanézést igényel ez az egész világ.
    Kezdem beleásni magam, de nincs olyan sok időm rá.
    Legnagyobb fiam szülinapjára szeretném megvenni neki a fullos verziót és akkor a kérdésem, hogy melyik verziót érdemes megvennem?
    Java Edition vagy Win10 verzió?

    + Épp szívom magamba az infókat itthoni szerver futtatáshoz, mert már előfordult, hogy az egyik haver saját (bérelt) szervere fullon volt és nem tudtak multizni.
    Ehhez van egy szervernek használt gépem, ami szerintem alkalmas max. 5 fő kiszolgálására hardverileg, meg van hozzá 1000/300-as digis optikai netünk is alacsony pinggel.
    Szerver-t hogyan lehet kezelni?
    Olvastam hogy vannak a kezeléshez is különböző grafikus megoldások, hogy ne kelljen parancssorozni (bár ez sem lenne gond, ha nem kell állandóan állítgatnom rajta valamit).
    Ebből tudtok valamit ajánlani?

    Saját szerver futtatása esetén jól értelmeztem, hogy van egy alap világ és azt kedvünkre moddolhatnánk? Meg több párhuzamos világot is tudnánk csinálni?

    Szeretném megérteni a logikáját...

    A 7 éves fiamnak is tetszik, szóval lassan belső LAN-on is játszhatnának és ezt szeretném megalapozni.
    Előre is köszi! :R

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák