Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz brd #3442 üzenetére

    A szerver egy darab jar file-t futtat, azaz tökmindegy milyen oprendszer csak java futatható legyen, mellette van egy webszerver ami most nem lényeg mert ki lehet váltani ingyenessel.

    A szerver ramdrive-ból fut, elég neki 1gb ramdrive valamint 4gb ram tehát össz 5gb-vel biztosan 100%-ig elbír 20 teljesen aktívan építkező játékost! (össz: 6gb oprendszerrel)

    Proci csak akkor kell neki amikor pályát generál, 140-es kétmagosítot sempron hibátlanul viszi, tehát elég lenne egy akár milyen mai alsókategórás kétmagos. (kivéve ha a sok játékos egyszerre indul el más-más irányban, az az egyetlen speckó eset ami miatt lagolhat)

    VGA nem kell, teljesen karakteres felületű akár karakteres linuxon is menne!

    Tárhelyre csak a biztonsági mentéseknek kell naponta lefut egy script ami tömörít is (teljes mentés), illetve a ramdrive is folyamatosan ment 5 percenként. Pár Gb szükséges (1gb ramdrive + 400-500mb-os mentések pár napra visszamenőleg. Gyors vincsi és SSD teljesen fölösleges, ramdrive megoldja a rengeteg másodpercenkénti írást olvasást. (jelenleg olcsó 320gb-s notivincsi van, de ezeréves ATA is megteszi)

    Sajnos nincs kész rcon felülete, egyedül a bukittnak van. Egy portot használ a játék 25556. A rcon portja konfigurálható. (bukkit rcon esetén is csak plusz egy port kell) Teamvieverrel oldottam meg.

    Hivatalos, más nem is lehetne, hülyén nézne ki PH szerver törtként. :DDD

    A szervergépet én fel tudom ajánlani, hiszen készen van be van konfigurálva (kis fogyasztású teljesen passzív gép, 30-50w). Teamvieverrel elérhető.

    Hálózati forgalmat nem tudom meghatározni egyértelműen, neten talált leírások alapján 10 aktív játékosnál 100gb és nyilván arányosan nő. (nekem 20 játékossal sem ment 200gb fölé az adatforgalmam!)

    Spórolni a ramon kis mértékben lehet, ha kevesebbet adok meg mint 4gb akkor sokszor kell újraindítani a szervert. (java teleszemeteli, bárcsak lenne annyi eszük a készítőknek hogy legalább a szerver oldali részt írnák meg más nyelvben)

    [ Szerkesztve ]

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák