Új hozzászólás Aktív témák
-
xdx@
aktív tag
Én még nem ettem, de már tervezem.
-
P00By
nagyúr
Én nem régen ettem először a Pampasban steaket. Azóta teljesen oda vagyok érte!
MOD: Nyelvtan 1, ...
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"ja, és valahogy mindezt a lakáson kívül kéne elkövetni, vagy nem is tudom. "
Egy ideje motoszkal bennem a gondolat, hogy venni kellene egy indukcios rezsot es igy - megfelelo idojaras eseten - a teraszon keszithetnem el a problemasabb (olajat frocsogo, eros szagu, stb) eteleket.
DRM is theft
-
mephi666
nagyúr
augusztus 20-án én a sütőben próbáltam grillezni... olyan füstöt csináltam a lakásban, hogy napokig szellőztettünk... sütés alatt pedig a konyha környékén szó szerint csípte a szemünket a füst... a hús egyébként nem égett meg, rendesen átsült és kimondottan finom volt, viszont a csöpögő fűszeres zsírról, (ami csöpögött a felfogó tepsibe) inkább nem beszélnék ...itt elterveztem, hogy a lakásban több ilyet nem követek el (hacsak nem találok valami módszert, hogy tudnám ezt elkészíteni normálisan, füst nélkül... még nem adom fel azért)
#5: egyik ex-em barátnőjének az élettársa főzött már társasház erkélyén, gázégőn pörköltet ...szerintem 200m-es körzetben csorgott az emberek nyála, ahol csak nyitva volt az ablak... egyébként grillezésre/flekkenre jó módszer lehet az ilyen "hot pan" és társai... csak hát ezek árampazarló megoldások az indukcióshoz képest...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
tildy
nagyúr
Nem vastagok poppet ezek a szeletek? Errefele 2 cmnel vastagabb steakeket eleg ritkan latni...
Amugy :
"A Well Done steak is the hardest to cook. The secret is to do it low and slow. It's the only way to prevent burning while fully cooking it through the middle. Grill this steak over a medium heat between 10 and 12 minutes per side."
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
mephi666
nagyúr
elég kockák voltunk mi is... pár éve ilyenen sütögettünk (azért volt pár éve tényleg, mert az a ház sem mai darab már)
ha lakásban sütünk saslikot, rászoktunk az olaj+serpenyő-re álltunk rá... de valahogy szabadban, tűz fölött sütve valahogy hangulatosabb (várom már a jó időket, mert végre jöhetnek az eféle kinti programok)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Kephamos
addikt
Jó is, hogy mondod. Kákabélű vagyok, de steak-ből képes vagyok megenni a testsúlyom 70%-át. Múltkor próbáltuk otthon, de nem lett az igazi. Finom volt nagyon, de nem steak lett. Azt gyanítom, hogy a pácolásnál van az eb elásva. Legközelebb legalább 1,5-2 hétig fogom pácolni a hús, aztán nagyon-nagyon hirtelen megsütöm.
Zsírban, vagy olajban jobb sütni? -
dabadab
titán
Lehet, hogy a húsnál bukik a dolog. Sokat számít az, hogy milyen marha húsa és hogyan érlelték: a rendes érlelés heteken át tart és közben a hús a súlyának jelentős részét elpárologja, így aztán a gyorsérlelés a divatos, ami pár nap alatt kész van és a hús víztartalma is szinte teljesen megmarad.
DRM is theft
-
Kephamos
addikt
Az ősök most szóltak, hogy van két szelet hús, ami kb 2 héte pácban áll, süssem meg. Kis zsírban fogom, nagy hőmérsékleten 4-4 percig sütni. Később beszámolok milyen lett.
Szerencsére van itthon Tabasco is. Remélem túlélem majd a hústúladagolást. -
lapa
veterán
nemtom ez a corás zacskós érlelt-e, csarnokban lehet kapni szárazon érlelt cuccot. még brutál t-bone is van, direkt márványosos marhából, isteni zsíros külsővel. az olyan, hogy élvezed utána a két napig tartó utóillatot is.
ha nagy ritkán feltörjük a gyerek egyetemre gyűjtött pénzét, a csarnokban egyből veszek hozzá jó kis házivajat is (cserpes). szvsz az olaj ide szerintem en bloc halottgyalázás. a procedúra egyébként ugyanaz, bár én egy vastagabb még épp nem füstölgő vajas serpenyőn 3 + 3 percet adok neki, aztán 150 körül 8-12 perc lefedve a sütőben. de én inkább a rare-es típus vagyok.
fontos a serpenyő. pl amit legutóbb direkt ilyen célra vettem (vastag alu nem-legolcsóbb ikea), az az istennek nem akart fel- és átforrósodni. maradt a réteges aljú kínai saválló, legjobbabb.
múltkor már bepróbáltam jó kis diófán a grillen is, egész kultúrált lett. ettől függetlenül a serpenyőben jön ki az igazi aroma a pörccel, grillen hirtelen és végzetes lehet a folyadékveszteség. csak az állatok meg pár családtag szaladnak szét a füst meg a füstjelző miatt.
ja, részemről stroganoff jellegű mártással meg tarhonyával adom elő, a krumpli akkora húsokhoz egyszerűen túl sok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen