- Akciófigyelő: Humble Games Bundle - Nightdive FPS Remasters
- Call of Duty: Modern Warfare III - Új szezon, újabb ingyenes hétvége jön
- Hunt: Showdown - Jön az engine csere, befutnak az újgenerációs verziók
- Steamre tart a Crime Boss: Rockay City
- The Witcher - Befutott a TV sorozat folytatásának első rövid kedvcsinálója
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Tegnap rántott gombát meg rántott karfiolt sütöttünk Airfryer-ben. Normál módon rántottuk ki ezeket, majd bekentem olívaolajjal az összeset, egy olajkenő ecsetet használva, és így tettük be sülni (olaj nélkül nem pirulnak meg). Lehet még olajszprét is használni, de nem láttam mostanában sehol. A karfiolt elő kell főzni (roppanósra), majd kb 10-15 percig 180 fokon sütni. A gombát nem kell előfőzni, azt is kb ennyi ideig kell sütni (mindkettőt 180 fokon sütöttük).
És az eredmény? Ennyire zamatos karfiolt és gombát még nem ettem. Kicsit sem lehetett olaj ízt érezni, és a zamata az ételeknek valami parádés volt.
Persze ez pepecs munka, mert a rántás így is sokáig tart, de megéri.#268 ernyo15: köszi a kiegészítők linkjeit, lehet, hogy kihasználom
***
-
MODERÁTOR
válasz Ajándékok #344 üzenetére
A 7,3 literes Philips Airfryer XXL-be épphogy belefér 4db, teljes comb, szóval ebbe max kettő, ha egyáltalán elfér annyi (a linkelt 3,6 literes).
Ja igen, az Airfryer minden részét, ami koszolódik, könnyű mosni, mert kiszedhető (akár mosogatógépben is lehet). Kivéve a fűtőszálak, azok nem kivehetőek, de kefével az is könnyen tisztítható.
[ Szerkesztve ]
***
-
MODERÁTOR
Teljesen mindegy hány wattos, mert az a lényeg, hogy hány fok van a sütőben. 180 fokon 15-20 perc elég a krumplinak. Nekem mondjuk Airfryer van, de a hőmérséklet ott is ugyanaz, legfeljebb a légkeverésben lehet különbség. Először próbálkozz 15 perccel, ha kevés, még pár percre visszateszed.
Halrudak 15 perc kb.
[ Szerkesztve ]
***
-
MODERÁTOR
Rántott csirkemellet csináltunk, az kb 20 perc volt, a rántott zöldséget kb 15 percig (gomba és rántás előtt előfőzött karfiol). Mindent bekentem olívaolajjal előtte (egy ecsettel), mert olaj nélkül nem pirulnak meg. A héten már mi is vettünk spray-t, szóval most hétvégén már mi is fújni fogjuk. Mindent 180 fokon sütöttünk.
Amúgy szenzációs íze van minden rántott cuccnak, konkrétan lehet érezni a rántás ízét is, mert nem veszi el azt az olaj, és maga a zöldség is ízletesebb. A kevés olívaolaj, ami rákerül, még talán ki is emeli az ízeket. Most hétvégén fogunk csinálni rántott sajtot is, arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.Egyébként az elősütött, fagyasztott krumplikhoz visszatérve, a Lidl-ben kapható saját márkásakat nem ajánlom, a szaguk is rossz, meg az ízük sem az igazi. Tescoban vásárolt jó volt, de most meg nem mondanám, hogy mi a márkája.
[ Szerkesztve ]
***
-
MODERÁTOR
válasz GreenGoblin #386 üzenetére
Mi eddig rántott csirkemellett sütöttünk (180 fok, 15 perc, és persze meg volt szórva olívaolajjal). Egy kicsit száraz volt a rántás, de mellette nagyon vékony, szóval nem volt zavaró, viszont sokkal finomabb volt, mintha olajban sült volna.
A rántott karfiol és gomba nagyon jó lesz, nem lesz száraz, mert a zöldségek alapból nagyon lédúsak.
Most csináltunk rántott sajtot is (15 perc 180 fokon), na itt ki kell találni valamit, mert a sajtot duplán kell rántani, hogy ne folyjon ki sütés közben, és így már nem lett olyan jó a panír, mert száraz és vastag is volt (de szerintem még mindig jobb, mintha olajban sütöttük volna). NA meg nem szabad nagyon vékonyra szeletelni a sajtot a rántáshoz, mert akkor nem fog érződni az íze (a rántás ugye kétszer vastagabb a normálisnál). Most kb 3 mm-es szeletekre sikerült, valszeg kell fél centis, hogy ideális legyen.
Szóval azt találtam ki, hogy legközelebb csak 10 percig sütjük, hiszen a sajtnak csak meg kell olvadni, hogy ne száradjon ki ennyire.
[ Szerkesztve ]
***
-
MODERÁTOR
Mi 2 kiegészítőt vettünk:
Grillezős készlet: [link] (ehhez vannak nyársak is, melyekhez a másik kiegészítő kell)
Rács: [link]A rácson vannak bemélyedések a tetején, amibe beleillenek a nyársak. A rács alatt közben mást is süthetsz, mi pl ott sütöttünk sűltkrumplit (friss krumpliból), közben felette disznótoros kolbászt. A kolbásznak kevesebb idő kell, szóval hamarabb ki kell venni, de az eredmény fenséges volt, mert ugye a krumplira rácsöpög a kisült zsír, így nem is kell külön olajozni a krumplit.
De használtuk a rácsot arra is, hogy 2 rétegben tudjunk rántott dolgokat sütni (pl alul volt rántott csirkemell, felül meg rántott gomba).
Szóval maga a rács is nagyon hasznos, mert sok esetben majdnem dupla mennyiségű kaját tudsz sütni vele.Most hétvégén amúgy a menü ez volt:
Sült krumpli, friss krumpliból, kb 2-3 mm-es szeletekre vágva.
Felül nyárson paprika felszeletelve, hagymakarikák (nem panírozott, csak simán felszeletelve), meg némi szalonna.
Alulra kerül a felvágott krumpli, felülre a nyársalt cucc, kb 10-12 percnyi sütés után a felső nyársak készek, ekkor a krumplit meg kell rázni. Ez után kolbászszeleteket tettem a krumplira, felülre meg újabb nyársadagot, és vissza a sütőbe. Szóval amíg a krumpli megsül, felül 2 adag nyárs is elkészül. A végén meg mindent egybeöntöttem (a nyárson ugye sült paprika, hagyma és szalonna volt, a krumpli meg kolbászszeletekkel volt keverve).Hihetetlenül finom!
[ Szerkesztve ]
***
-
MODERÁTOR
Nekem Airfryer XXL van, de nem a szenzoros változat, szóval arról nem tudok nyilatkozni. Viszont eszméletlenül megkönnyíti a sütést, csak beöntöm az elősütött mirelit hasábburgonyát, és kb 15 perc alatt kész. Ugyanez igaz rengeteg elősütött dologra. Tudsz benne grillezni is, és ha pl valami lapos dolgot sütsz, akkor jól jön a rács, amire még egy réteget tudsz pakolni. Én nem bántam meg, hogy nem valami olcsóbbat vettem. Ja, és mindenen (kivéve a rács sajnos) tapadásmentes bevonat van, szóval nem ragad meg ég oda semmi. Nem elősütött dolgokhoz is nagyon jó, de akkor előre le kell spriccelned minden olajjal (olívaolajjal szoktam), különben túl száraz lesz a kaja.
***
-
-
MODERÁTOR
Mitől lenne ez a különbség? Azt tudom elképzelni, hogy magasabb hőfokon és hosszabb ideig sütöttek levegőfújós sütőben, mint olajban. Ekkor lehet több akrilamid. Egyébként mitől keletkezne több? Esetleg azt el tudom képzelni, hogy olcsó levegőfújós sütőket teszteltek, melyek bevonatából kerültek vegyületek az élelmiszerbe .
Én speciel max 180 fokon szoktam a krumplit sütni (az ajánlott 200-210 fok helyett), és még így is kevesebb idő kell neki Airfryerben, mint amikor sütőben sütöm, szóval kétlem, hogy több akrilamid keletkezne.
***
-
MODERÁTOR
válasz Ajándékok #590 üzenetére
Az Arifryer ventilátorára nem kerül semmi, a fűtőszálra is alig, fél év után is nagyon kis mennyiség volt, amit le lehetett könnyen takarítani. Egyébként meg a zsírszűrő semmit sem érne. Ha túl sűrű lenne, gátolná a levegő áramlását, ha meg nem elég sűrű, akkor átengedi a zsírt.
[ Szerkesztve ]
***
-
MODERÁTOR
Hát ez jó kérdés, de én inkább a minőségen aggódnék. Ki tudja milyen anyagokat használtak a kínaiak a a bevonatokhoz, mennyire egészséges ezekben sütni, meg az is kérdés, hogy mennyi ideig bírják, és beleragad-e (hozzásül-e) az étel. Az Airfryerbe semmi nem ragad bele, ég oda, nem kell semmit kaparni az eszközökről, (a kiegészítőkről sem), egyedül ahhoz a magasító fém rácshoz hajlamos odasülni pár dolog, mert azon nincs tapadásmentes bevonat.
***
-
MODERÁTOR
Pro tip sültkrumplihoz, ha fagyasztott hasábburgonyát süttök. Cikkcakkosra vágott krumplit vegyetek, mert azoknál több rés van a krumpliszeletek között, így jobban áramlik a levegő és jobban átsül az egész. AirFryernél nem is kell az ilyet megráznom, az egész átsül rendesen.
Ja, és a sültkrumplit ne süssétek 180 fok felett, mert több károsanyag keletkezik benne!
[ Szerkesztve ]
***
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xbox Series X|S
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Nokia 3210 - felélni az örökséget
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Androidos tablet topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs