Új hozzászólás Aktív témák

  • HUfantom

    őstag

    válasz erik88 #1176 üzenetére

    1-es kérdés: Milyen vízpumpát érdemes venni egy házi vízhűtéshez?
    Hát sokféle van. Leginkább költséghatékony a Laing DDC ami itt aprón 4-5000 körül mozog. Ez piszok erős nincs szinte olyan rendszer amit ne bírna el. Viszont szabályozás nélkül nem épp halk. A szabályzása külön mise nem menjünk bele. Ez a legolcsóbb pumpa amit kapni de nagyon jó / 3 is megfordult nálam :) /.
    A másik véglet a Laing D5. Ez alapból szabályozható, csendes, erős. Viszont drága: most 20-25 aprón és 40 újonnan. Teljesítménye nagyban függ a rendszertől amit hajtasz vele, de én még sosem hallottam volna hogy gyenge lenne bármilyen rendszerbe.
    PL: itt az enyém 1 darab D5el megy.

    2-es kérdés: Mindenképpen kell-e légtelenítő csap ha már van a radin egy?
    Nem muszály. Mi inkább tartályt használunk és ezt ajánljuk. Könnyű vele feltölteni a rendszert, van hely a tágulásnak, a fenti két pumpa kis döntögetéssel ki tudja hajtani a levegőt a rendszerből. Az ugye fontos hiszen amelyik alkatrészben megmarad a levegő annak csökken a hatékonysága. Rossz esetben csobogó hangot is ad ami nem tesz jót a hólyagoknak :)

    3-as kérdés: Egy házi CPU blokk mennyire hűthet le egy 4magos bulldozert?
    Eddigi ismereteim szerint a Bull elég forrófejűre sikeredett, gondolom ha megvan szeretnéd húzni is. Egy egyszerű rézlap+ház kialakítást inkább nem javasolnánk. Ha házi és magyart szeretnél akkor TODY blokkját nézd meg. Az még félig a mienk de már felveszi a versenyt a profi blokkokkal és nem drága.

    Remélem tudtam segíteni.

    Pista0001
    Bártan ki merem jelenteni hogy elhasalna. A mai főleg húzott prociknak bőven kétszeres hőtermelése, mint a régi cuccoknak. Sokat fejlődtek a blokkok kialakítása, vízbe és kivezetése. A régi blokkokkal ezek melegszenek, talán egy léghűtő körüli teljesítményre lehet számítani.

    “Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

Új hozzászólás Aktív témák