Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsírkrétamen

    senior tag

    Egy kis sztori okulásképp, bár minden topiklakó már az elején tudni fogja, hogy ez a történet halálra volt ítélve, és egy időzített bomba volt. Én is :))
    Ismerős akart egy konfigot kis játékra, olcsó pénzbő. Találtunk egy jó kis félkonfigot, 8400, 16gb ram, táp, piszok olcsó volt...Nekem meg volt egy vizes 1080ti-om, amit odaadtam neki mert már nem kellett nekem. Mivel a gpu-hoz nem volt meg a léghűtés (meg szar is volt), akkor legyen vizes, van blokkom, d5-öm, 2db 360-as radim, minden. Ami kellett még a konfighoz, az egy ház, na ezt rábíztam, annyi votl a kikötés, hogy férjen bele a 360-as radim, a gpu meg rövid, így arra nem kellett figyelnie hogy milyen hosszú legyen.
    Lett véve egy kicsi, zsúfolt üvegkalitka, amibe nagy küzdelmek árán, de befért egy 30mm vastag 360-as radim, meg minden koppra. Amikor elkezdtünk tesztelni, már láttam, hogy ebből baj lesz, stressz teszt után 45(!) fok volt a víz. Maga a proci meg a gpu nem volt meleg (65 és 50 fok max), nem fogyasztanak sokat, csak ugye a kis üvegkalitkába megrekedt a meleg levegő.
    Mivel a hardver elemek nem melegedtek, ismerősömet rohadtul nem érdekelte mennyi a vízhőfok.
    Én abban bíztam, hogy a d5 a tartós 45 fokon hamarabb beadja a kulcsot, annyi baj legyen, majd leáll, a gép meg lekapcsol mielőtt túlmelegszik, akkor leb@szom az ismerősöm, vesz egy új pumpát meg egy házat.
    Hát nem így lett.
    Tegnap elengedte magát egy cső, vagyis a nagy hő hatására annyira eldeformálódott a cső, hogy a fitting nem tartotta meg. A víz egy részét ráköpte a hátsó ventire (ami a falra), a másik része viszont a videókártyán landolt. Tehát ismerősöm annyira lett figyelmes játék közbe, hogy csíkos lett a kép, meg serceg valami, kitépte a tápkábelt de addigra már nyilván késő volt. Gpu biztos hogy rip, táp mivel eleve használtan lett véve (meg mivel nem kapcsolta most se le a gépet) ezért cseréltetem vele, aztán kiderül hogy a lapra cseppent-e folyadék. Persze full új ek lötyi volt, ami "elvileg" nem vezeti a vizet, frissen volt bontva és beleöntve, dehát akkor is vezette az áramot.
    Szomorú vagyok hogy így alakult, 5 éven keresztül volt hű társam az a 1080ti, sok vizes átépítést élt át :(

Új hozzászólás Aktív témák