Új hozzászólás Aktív témák

  • elder troll

    senior tag

    Bő hét hónappal ezelőtt már feszegettem a témát, de ismét megteszem, hátha azóta lett új infó ezzel kapcsolatban.
    Szóval hivatalosan nem win11 kompatibilis processzorral kapcsolatban érdeklődnék.
    2. gen intel gépekről fejlesztettem 6. generációs brand intel gépekre volt melóhelyemen, és reményeim szerint amikor ez a témakör aktuális lesz (win10 frissítés megszűnése), én már nagyon rég egy másik országban leszek. De sajnos idióta is vagyok (valamilyen szinten fogyi mellett), és szeretnék úgy távozni, hogy a win10 beszántása 2 év múlva ne okozzon gondot nekik.
    Szóval idáig azt tapasztaltam, hogy ha az uefi-ben beállítom a secure boot-ot és a TPM 2.0-át, akkor a mct-vel készített telepítő minden probléma nélkül feltelepül. Azt olvastam korábban, hogy ha nem megfelelő gépre van win11 rakva, akkor az új "főverzió" nem fog frissülni a gépen, de ezek alapvetően parancssorral haxolt megoldások voltak, azaz magától nem települt volna csont nélkül a gyári telepítővel, ahogy pl.: nálam tette. Szóval ha a telepítő elhiszi, hogy megfelelő gépre próbálják felrakni, mert minden kritériumnak megfelel a processzort leszámítva, akkor ez a rendszer később frissülni fog főverzió váltásnál?
    Osztrák rokonnak most vettem egy német billentyűzetes medion gépet, 6. gen intel, secure boot és TPM 2.0 is beállítható volt uefi-ben, már épp frissül a rendszer. Ennél is ugyanaz a kérdés, hogy ez fél vagy 1 év múlva frissülni fog-e új verzióra.
    Hogyan tudnám ezt tesztelni? Régi telepítőt kell bugászni a neten, és ha a főverzió frissül, akkor öröm bódottá'?
    Sry, ha nagyon fárasztó vagyok :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák