Új hozzászólás Aktív témák

  • hotkar

    aktív tag

    Sziasztok!
    Van egy 2012-es Dell laptopom (Vostro 3750), amiben van 2db USB3-as port. Ennek a drivere "Renesas usb 3.0 extensible host controller - 0.96 (microsoft)" névre hallgat. A Win10 fel is tette installáláskor, és működött is egészen vasárnapig. Akkor láttam, hogy az eszközkezelőben sárga háromszög + felkiáltójel jelent meg, és nem is működött.

    Mivel az elmúlt néhány hétben egyszer már előfordult ez, és akkor a driver feltelepítése segített, gondoltam, most is ez lesz. Hát nem. Semmi változás, így elkeseredésemben eltávolítottam az eszközt (a bizonyos Renesas usb 3.0 extensible host controllert).

    Na azóta sem találja, hiába telepítem fel a gyári drivert. BIOS-ban nincs külön engedélyezési vagy tiltási lehetőség. Ha leszedem a Renesas drivert, akkor sem talál ismeretlen eszközt.

    Nem UEFI, hanem hagyományos mosóporos BIOS van. Az op. rendszer egyébként feltelepítése óta (május) rendben működött, ez az első ilyen csúnyaság, ami megtörtént vele. 1909 van rajta, a 2004 még csak várakozó állásponton van.

    Az a kérdésem, hogy a drivereket hogyan lehetne "alapállapotba" hozni? A teljes újrahúzás nem pálya, nekem egy hétig tart, míg belakom a rendszert, és most elég jó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák