Új hozzászólás Aktív témák

  • DrGonzo22

    őstag

    válasz frostitualt #61990 üzenetére

    Nem bírom megállni, hogy ne vesézzek ki egy olyan hozzászólást, ami ilyen mennyiségű, a józan ésszel szembemenő állítást tartalmaz.

    "Látom nem sokat farmoltál transmog itemeket, amikor adott x időintervallumban centire ugyanazt dobják a boss-ok...": mekkora az időintervallum, amíg a bossok ugyanazt dobják, egy óra, egy daily reset, egy lockout? Hányszor zajlik le az esemény ennyi idő alatt (a bosst megölik)? Még ha egy órát is veszek, akkor is ezres nagyságrendről beszélünk. Ehhez képest, te mondjuk megölöd az 1 óra alatt a 6 karaktereddel, és mindnek ugyanazt dobja. Abból, hogy 6 megfigyelt eseménynek ugyanaz lett az eredménye a több ezerből, milyen következtetést lehet levonni? Nyilvánvaló, hogy nem következik belőle semmi, mert olyan kicsi a vételezett minta.

    "A wowhead-es droprate-eket meg nem szabad figyelembe venni, egyszerű példa a jeeves valami extrém alacsony droprate-el van feltüntetve, holott csak hibás a statisztika, mert minden kill-t számolnak, pedig csak akkor esik ha egy bizonyos quest-et csinálsz közben kb a 3. mob-ból." - elég egyértelmű a helyzet, a drop egy feltételhez van kötve, de a wowheades számláló ezt nem veszi figyelembe. Hasonló példa, hogy egy régóta a játékban lévő boss-nak megjelenik egy új dropja (például ezek a zene scrollok), ugye mivel a wowhead minden, a boss létezése óta megesett killt beszámol, ezért a frissen bevezetett item droprate-je alacsonynak tűnik (még akkor is, ha az adott drop fix). Ha elegendően sok idő fog eltelni, akkor persze ennek ellenére is be fog állni a valós droprate közelébe a wowheades érték. DE mindennek mi köze van olyan droppokhoz, melyek a boss létezése óta benne vannak a boss loot táblájában? Attumen lova, vagy a HH cache. Szóval igen, az utólag bevezetett lootok/feltételhez kötött droppokra igaz amit állítottál, csak éppenséggel csupa olyan lootról volt eddig szó, melyekre ez a kitétel értelemszerűen nem igaz.

    "mint írtam minden szart kifarmoltam már amit ki lehetett, de te biztosan jobban tudod mert szerinted másképpen van. :N hát nem vagyok se apád se anyád hogy okítsalak, részemről ennyi." - annak, hogy xy "mit farmol ki" mi köze van ahhoz, hogy ki tudja-e számolni adott események valószínűségét? Például az én matektanáraim tuti, hogy nem farmoltak ki semmit (mert nem wowoztak), azonban nem hinném, hogy különösebb nehézséget okozott volna nekik kiszámolni azt, hogy 6 év alatt mekkora a valószínűsége annak, hogy valaki 6 karakterrel HH-t farmolva lásson egy 2x mount droppot... Szóval ha úgy gondolod, hogy a kidobott mountok elősegítik a matematikai képességek fejlődését, akkor sajnos el kell, hogy keserítselek: a kifarmolt mountok száma és a játékos valószínűségszámítással kapcsolatos mentális képességei nem függenek össze (nem is értem, hogyan merülhet fel valakiben egy ilyen összefüggés gondolata); márpedig a tőled beidézett mondat épp egy ilyen kapcsolat meglétét állítja.

Új hozzászólás Aktív témák