Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    Xbox wasn't involved with Redfall, but it's still blamed for its quality

    Igen tudom, hogy Jez Corden meg Windows Central cikk, tehát simán lehet elfogult, de az tény, hogy mind a ZeniMax mind a Mojang kvázi egy nagyrészt függetlenül működő entitásként létezik a Microsoft-on belül. Vagyis a mind a kudarcok, mind a sikerekért, csak kisebb részben felelős a Microsoft (de ettől függetlenül ők is felelősek). Itt csap vissza az a politika, hogy stúdióiknak túlzottan nagy szabadságot adnak.

    Volt pár hete egy cikk, hogy a Sony a saját stúdióiknak a játékterveinek a 80-90%-át visszadobja, és csak azt engedi csinálni nekik, ami biztos sikert érnek el. Ami, mint játékosként úgy tűnhet, hogy egy játható út, hiszen kritikailag mindegyik sikeres. Viszont kérdés, hogy ez mennyire öli meg a stúdión belüli kreativitást. Vagyis pl. egy Sea of Thives/Grounded/Pentiment szerű játékötletre rábólintott volna valaha is egy Sony, hogy: csináljátok nyugodtan!

    Amit a Redfall-ról olvastam az alapján ez a játék kb. az a szint, amit más stúdiók esetében hallottunk már többször, miszerint évekig fejlesztetek után kaszálták egy projectet, mert azt bárhogyan is próbáltak összerakni az évek folyamán, de végül nem volt működőképes az, amit megálmodtak. Elviekben a Prey megjelenése után álltak neki a fejlesztésének, és 2019 óta van aktív státuszban, mivel addig a Wolfenstein: Youngblood-ot csinálták a MachineGames-el közösen.

    Kérdés az, hogy egy ilyen fiaskó után, vajon átértékeli-e a Microsoft a jelenlegi felfogást a stúdióival kapcsolatban, hogy: csináljatok, amit akartatok kvázi addig ameddig akarjátok hiszen, ha nem lesz jó, attól még Game Pass-ba elfér (pl. mint a Netflix esetében). Mert azért egy szigorúbb kontroll lehet, hogy jó lenne... bár az meg lehet azt eredményezné, hogy sokan kifakadnának emiatt hiszen 2023-ban eléggé fontos szerepet kap az, hogy a fejlesztőkhöz csak ultrapozitívan lehet hozzáállni.

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák