Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    válasz vonSux #125953 üzenetére

    Sosem hallottam róluk. És egyébként fura, hogy egyáltalán ilyen "jelenség?"-ről beszélni lehet. De én elég büszke vagyok a közösségi médiás és youtube-os profiljaimra. Amúgy sem használok sokat, hármat talán. A facebook-ot leszámítva, ami teljesen elszabadult az utóbbi időben már, és használhatatlan. Minden profilomon elég igényes tartalmak és ajánlások vannak. Szóval amikor rájuk nézek, nem az jut rögtön eszembe, hogy a világ megérett a pusztulásra. (Láttam már ilyen YT és egyéb profilokat már, azért írom ezt. :) )
    Mondjuk ebben van is meló, mert próbálom minél jobban megnehezíteni ezeknek a tech cégeknek azt, hogy minél jobban profilozzanak. Természetesen, teljesen nem lehet kikerülni, de ne legyen már könnyű dolguk. Egyedül a Meta az a Facebook-kal, aki ilyenkor átmegy amolyan "durcás" üzemmódba és olyan lesz tőle az oldal, mint ha tényleg Fekete Pákó és Győzike lenne az admin, megfűszerezve több száz reklámmal. Sebaj, egyébként sem használom nagyon, app sincs a telefonomon.
    Hát van aki a Call of Duty-ban harcol, én ezeken a platformokon a bigtech cégek ellen. ;] :DDD

    Egyébként is én már gondolkodtam ezen sokat, hogy az internet "helyes" használata, az már simán egy komoly tantárgynak kellene lennie. Iszonyat nehéz az, hogy hiteles, megbízható forrásokból tudj tájékozódni a világhálón, és elkerüld azt, hogy elnyeljen a trash. Mert elég csak pár alkalommal megnézni vicces-cicás videót, máris betemet a szemét. ;]

    És arról nem is beszélve, hogy itt a 11 éves fiam, akit szintén felügyelek. És elég nehéz lavírozni a generációs különbségek határán. Komoly fejtörést okoz, hogy mennyire nyúljak bele, és szabályozzam a tartalomfogyasztását. És én az "eléggé" szintet tartom célravezetőnek. De a fiamnak, nem csak a telefonhasználata, de konkrétan időlimitre van állítva a Youtube app is. Az az egyetlen ilyen app, amit már használhat. És amikor megláttam, hogy a short-okat pörgeti, "lebeszéltem" róla. Most elég rózsásnak tűnik a helyzet, mert nagyon sok űrrel, űrkutatással kapcsolatos és igényes tartalmat néz. Ha pedig becsúszik néha egy-egy nem kívánatos tartalom, amihez ő még kicsi, akkor tiltom a csatornát.

    Én arra jutottam így felnőtt fejjel is, hogy legjobban azzal tudom védeni a mentál higiéniámat az internet mocskától, ha minél kevesebbet használom. És láss csodát, lehet ám úgy is élni. (ez a fórum egyedül a kivétel, függő vagyok na. :D)

    Fujj de undorító off lett ez ide. ;]

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák