Új hozzászólás Aktív témák

  • Jahno

    őstag

    válasz freelanced #34016 üzenetére

    Sok ismerős járt úgy, hogy vett valami gépet és csak áll a polcon, mert nyűg, nem adja ki, RAW, kidolgozni, válogatni, jajj YT videók, automatán nem lesz olyan jó, vagy csak simán sokat vártak minőségre is egy családi nyaralástól és szülinapos képektől, amihez jobb gép kell és sok tanulás. Itt megnyomták a gombot, sokadikra sem adta ki, feladták. Rengetegen vannak így, én is ezt szoktam mondani, baromi sok elmélettel, kavarással és idő ráfordítással jár a fotózás. Ez néha csoportokban a kérdezőkön is látszik, azonnal akar mindent, ki sem próbálja, el sem gondolkozik rajta.

    Nekem pld. gyengém a Nikon D3300 környéki sorozat. Marha jó, amire ahogy. Occsó, de mikor valaki eljön egy ilyennel és nem látja annyira keresőben a makrót mint mi, mikor nem úgy fókuszál, mint a többi és sokkal kevesebb képért is küzdeni kell, akkor jön meg az étvágy.

    Nekem is az volt a bajom, mikor a kisebbeket kinőttem, hogy nem sok köztes választás van. Kicsit szebb, kicsit jobb, nincs stabi, van stabi és ha nem minimális minőségi/tudásbeli ugrást szerettem volna sok pénzért, akkor nagyon sok pénzért kapom meg ugyanazt és egy kinőtt pár éves gépbe rögtön belevertem 1 milliót, amivel még sehol nem vagyok, pár éves használt váz és obik, semmi pro cucc. Bár ezzel könnyen vagyok, mert bármit tudok tarhálni, ha kell :C

Új hozzászólás Aktív témák