Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz flymi #16032 üzenetére

    gyorsan írtam és emiatt nem voltam sem szabatos sem egyértelmű, bocsánat. mondom:

    1. fázis, hordozó: ezt alapból övvel kötöd, egyes modellekhez van úgynevezett bázistalp, amikor maga a bázistalp rögzül a) isofixszel b) a kocsi biztonsági övét ügyesen átfűzve az üléshez, és abba megint csak "isofix szerűen" csattan be a hordozó. a hordozónak saját öve van.

    ez nekünk bázistalpas, bázistalpat övvel rögzítős volt. szerintem ha az ütközés ereje akkora ami elszakítja a bázistalpat rögzítő övet vagy eltöri a bázistalp merevítését, ott már mindegy az isofix, nem az ülés helyén maradása lesz a kérdés

    folyomány, a gépkocsi övét használaton kívül sem kötöd ki a miskulancia nem tud elszabadulni.

    2. fázis, 9-18 kg (itt tévedtem), itt az ülés isofixszel rögzül vagy ügyesen a gépkocsi övét az ülés mögött átfűzve, a gyereket az ülés saját övével kötöd be.

    ez nekünk övvel rögzítős volt, szerintem ha az ütközés ereje akkora ami elszakítja az ülést rögzítő övet vagy eltöri az ülés merevítését, ott már mindegy az isofix, nem az ülés helyén maradása lesz a kérdés.

    folyomány, a gépkocsi övét használaton kívül sem kötöd ki a miskulancia nem tud elszabadulni.

    3. fázis 15-36 kg, itt az ülés isofixszel rögzül vagy sehogy sem, a gépkocsi övével kötöd a gyereket

    ez nekünk isofixes lett mert az isofix modul olcsó és könnyen szerelhető volt, az ülést meg olcsón vettük és történetesen isofixes volt, de egyébként zerintem ha az ütközés ereje akkora ami elszakítja a gyereket rögzítő övet, ott már mindegy az isofix, nem az ülés helyén maradása lesz a kérdés.

    viszont folyomány, hogy itt ha a gyerek nem ül bent a kocsiban, az övet sem kötöd be (lehet van aki beköti, de azzal kezet fogok) tehát ha nem ül benne a gyerek akkor az ülést csak a gravitáció tartja a helyén ha nincs isofix, akár egy satunál is borulhat előre vagy ahova akar.

    vannak más, hibrid megoldású ülések is, ezek az általánosak, plusz a top tether meg hasonló vuduk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák