Új hozzászólás Aktív témák

  • Alexios

    veterán

    válasz Ctrl+Alt~Del #47045 üzenetére

    Magyarországon ez van, nem nagyon vannak boltok ahol rendes készletek vannak gitárokból egy bizonyos árkategória felett, külföldön mikor én voltam legalábbis, simán elővettek egy másikat a raktárból. Itthon egy 200ezres gitár már prémiumnak számít, az az angoloknál 450font, azt már nem budget gitárnak hívják azért. Cserébe általában bele lehet alkudni amúgy egy új húrszettet, vagy ilyesmit.

    Ettől függetlenül amúgy, ha elmész valahova ahol Gibson/Fender/PRS/akármi custom shop gitárok vannak, jó eséllyel ki lesznek állítva valahova - nem is vennél meg egy 5-10ezer eurós gitárt anélkül hogy kipróbánál valószínűleg, viszont ha nem tetszik akkor már megint ott vagyunk hogy a következő ember nem a dobozból szedné ki :) És ugye ezek full egyedi gitárok, a legjobb hangszerészek által kézzel készítve, nincs olyan hogy elővesz belőle egy másikat.

    Nem lehet hogy a kálváriád az audioll miatt van? A Thoman európa messze-messze legnagyobb hangszerüzlete, itt anno mikor még ment a topikban nem egy ember vett "deko" gitárokat, amik használhatatlannak voltak eladva, és nagy gond nem volt velük, a visszaküldött árukat meg b-stocként árulják, szerintem túl nagyok hogy ilyenekkel szívózzanak. Nem lehet az audioll próbált esetleg b-stockot újnak eladni?

    A hangszerboltos beállítás meg kezdőként jó dolog, de azért én sokat nem várnék a helyedben, remélhetőleg valamennyire belövik a húrmagasságot, meg az intonációt, de nem fognak a nuton csiszolgatni meg bundokat síkolni adott esetben - csak hogy tudd mire számíts :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák