Új hozzászólás Aktív témák

  • fatpingvin

    őstag

    üdv mindenkinek

    egy nagyon furcsa kérdésem lenne: adott egy X230 coreboottal, SeaBIOSsal és SeaVGABIOSsal. a BIOS képernyőfelbontása 800x600, ez nem is zavar, viszont:

    próbálok memtest86+-t futtatni, Debian tárolóból telepítve, GRUB felveszi opciónak... és nem jelenik meg semmi a képernyőn. totál fekete az egész, onnan tudom csak hogy VALAMI történik, hogy a venti kb egy perc után elkezd felpörögni.

    találkozott rajtam kívül bárki más ezzel a jelenséggel? van rá valami ismert gyógyír? internetet feltúrva szó szerint semmilyen releváns találatom nem volt, de még közelítőleg sem, olyannyira hogy azt se tudtam melyik fórumba lenne érdemes írni.

    a X230-on ugyebár nincsen natív serial port* szóval a serial konzolon nézés se tűnik opciónak, nem tudom a memtest86+ hogy viszonyul egy USB-s serial konverterhez, PCIe-s meg ugye nem vagyon itthon, bizonytalan eredményért meg venni nem szeretnék.

    Bárki? ötlet?

    *ha ezt rosszul tudom kérem azonnal javítsatok ki, az se baj ha az alaplapon van pár forrpad, páka meg szintillesztő van... a kernel is listáz 4 serial eszközt (/dev/ttyS{0..3}) amikről igazából ötletem sincs mik lehetnek. feltételezem közük lehet ahhoz hogy van bluetooth blokk a wifi kártyában, a proprietary BT modul ki van szedve, viszont semmi nem hazsnálja a BT-t, asszem talán le is van tiltva meg a kapcsolódó kernel modulok is blacklisten vannak

    [ Szerkesztve ]

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Új hozzászólás Aktív témák