- Ubisoft Forward 2024 - Az összes bejelentés egy helyen
- UbiForward24 - Jön az Anno 117: Pax Romana
- UbiForward24 - Hosszabb játékmenet videón az Assassin's Creed Shadows
- UbiForward24 - Sztori kiegészítőt kap az Avatar: Frontiers of Pandora
- UbiForward24 - Prince of Persia: The Sands of Time Remake csak 2026-ban
- Diablo IV
- Xbox Series X|S
- UbiForward24 - Hosszabb bemutatón a Star Wars: Outlaws
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Ubisoft Forward 2024 - Az összes bejelentés egy helyen
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- UbiForward24 - Hosszabb játékmenet videón az Assassin's Creed Shadows
- Marvel Snap
- EAFC 24
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lagoon79
tag
-
Toobee
veterán
Állítsd le hamarabb és rövidebb lesz. Arra próbáltak a többiek rávilágítani, hogy őrlő nélkül csak az átlag magyar igényeknek megfelelő szemcseméretű kávét tudod megvásárolni a boltokban, ami teljesen alkalmatlan arra a feladatra, amire neked kell.
https://barbieripnk.hu/
-
hifis50
csendes tag
Nehéz röviden, pár szóban elmagyarázni egy kezdő kávézónak, hogy miért fontos a daráló, ezért születnek ezek a változatos hasonlatok, amikből azért nem feltétlenül derül ki egyből, miről is van szó. Bár semmi újat nem mondok, de műszaki magyarázattal azért mégis kézzelfoghatóbb a dolog.
A kávépogácsa a szűrőben nem más mint egy magunk gyártotta szelep. Azért csináljuk, hogy egy 9 baros víznyomással érkező vízáramot kb 25 másodpercig engedve kb. 30ml víz follyon ki a rendszerből. Első blikkre nem mindenkinek látszik, hogy ez egy baromi szigorú és kényes feltétel rendszer. Egyrészt a 9bar nagyon nagy nyomás, ha mondjuk ennyi lenne a vízhálózatunkban, és csőtörésünk lenne, ez szétszedné a falat is. Másrészt ha mondjuk ezt a szituációt egy csőbe helyezett dűznivel akarjuk összehozni, ott századmilliméterekkel kellene a lyukátmérővel játszani, hogy megkapjuk a kívánt értékeket. Tehát esélytelen azt mondani az esztergályosnak, hogy fúrjon valamekkora lukat a dűznibe, szinte nulla, az esély, hogy eltrafálja a helyes értéket.
Ezt a spéci szelepet tehát mi gyártjuk a darálóval, és elég kicsi felbontással kell tudnunk változtatni az őrlemény szemcseméretén, hogy belőjük a megfelelő értékre. És még ez sem mindig elég, számít hogy rakjuk a szűrőbe, mennyire keverjük el hogy homogén legyen, stb. Tehát egy elegendően jó daráló nélkül nincs szelep a rendszerben, így ami kijön, az végül is folyadék, de nem biztos, hogy kávé. -
soldier2
őstag
Nem olyan, ha olvastad a fórumot akár csak az utóbbi hetekben, akkor tudod, hogy nincs espresso daráló nélkül. Sokan (szinte mindenki) megpróbálta amit te, senkinek nem jött be. Az espressora darálás azért nem működik a boltban, mert az, hogy egy adott kávét milyenre kell darálni, függ a használt géptől, szűrőtől, kávétól, és még ha belőtted is idővel változtatni kell, mert öregszik a kávé akár napok alatt. És még akkor nem beszéltünk arról mennyi kávét teszel a szűrőbe, mert itt már fél gramm is számít.
Tehát bár a gyors lefolyás oka a nagy szemcseméret, a finomabbra daráltatás nem megoldás, kell az otthoni daráló, ezért írtam, hogy ez a hiba. Hifis hasonlatot most nem tudok, nem vagyok otthon a hifi világban.
A kávé öregedése miatt még az sem járható út, hogy Paljoc akinek ugyanilyen gépe van a saját beállításán ledarálja neked. Amíg megjön a drálód, egy tizedgrammos mérleget is beszerezhetsz (pár ezer ft) és akkor semmi sem áll majd a boldogulásod útjába. Tömörítő (tamper) van rendes, vagy a gyári műanyag vacak?Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen